ATV

Međunarodni festival

Zorica Petković poznato lice ATV-a dobila nagradu na 'Zlatnoj Bukliji'

 • Извор: АТВ
 • 04.05.2022. 10:07

U Velikoj Plani održan je 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma 'Zlatna Buklija', festival koji okuplja najbolje autore kratkometražnih filmova, reportaža i dokumentaraca u regionu. Među 300 prijavljenih nagradu je osvojila i urednik i voditelj ATV-a Zorica Petković. Nagradu Grand Prix 'Volja za životom' dobila je za priču o multipla sklerozi, odnosno tretiranju bolesnika i mogućnosti izliječenja.

Koleginica Petković istakla je kako je pozitivno iznenađena što je njeno rediteljsko djelo, njen prvenac, prepoznat u Srbiji, ali i šire.

'Izuzetno mi je drago zbog nagrade. Ovako nešto pretežno dobijaju veliki filmski reditelji i producenti. S obzirom da je ovo moje prvo rediteljsko djelo, izuzetna mi je čast da sam na ovakvom jednom festivalu dobila ovako značajnu nagradu', rekla je Petković.

Dodaje da posebnu čar prestavlja to što je ona kao neko ko je rođen i odrastao u Srbiji nagradu donio u Republiku Srpsku.

'Ovo je veliki uspjeh kada mogu na ovakav način da promovišem našu medijsku kuću, da ljudi čuju za nas. Kada neko spomene moje ime, ATV i Banjaluku, meni je srce puno. Živomir Mihajlović konstatovao je da oni znaju da sam ja neko ko dolazi iz Srbije, da sam njihova, a da opet sa druge strane povezujem Republiku Srpsku sa njima', kaže Petković.

Navodi da su se kolege sa ATV-a i ranije takmičili na raznim festivalima, te da su i prije osvajali prve nagrade, među laueratima su i koleginica reditelj Anja Kavić i urednik u zabavnom programu Igor Požgaj.


 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.