Međunarodni festival

Zorica Petković poznato lice ATV-a dobila nagradu na 'Zlatnoj Bukliji'

  • Izvor: ATV
  • 04.05.2022.10:07

U Velikoj Plani održan je 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma 'Zlatna Buklija', festival koji okuplja najbolje autore kratkometražnih filmova, reportaža i dokumentaraca u regionu. Među 300 prijavljenih nagradu je osvojila i urednik i voditelj ATV-a Zorica Petković. Nagradu Grand Prix 'Volja za životom' dobila je za priču o multipla sklerozi, odnosno tretiranju bolesnika i mogućnosti izliječenja.

Koleginica Petković istakla je kako je pozitivno iznenađena što je njeno rediteljsko djelo, njen prvenac, prepoznat u Srbiji, ali i šire.

'Izuzetno mi je drago zbog nagrade. Ovako nešto pretežno dobijaju veliki filmski reditelji i producenti. S obzirom da je ovo moje prvo rediteljsko djelo, izuzetna mi je čast da sam na ovakvom jednom festivalu dobila ovako značajnu nagradu', rekla je Petković.

Dodaje da posebnu čar prestavlja to što je ona kao neko ko je rođen i odrastao u Srbiji nagradu donio u Republiku Srpsku.

'Ovo je veliki uspjeh kada mogu na ovakav način da promovišem našu medijsku kuću, da ljudi čuju za nas. Kada neko spomene moje ime, ATV i Banjaluku, meni je srce puno. Živomir Mihajlović konstatovao je da oni znaju da sam ja neko ko dolazi iz Srbije, da sam njihova, a da opet sa druge strane povezujem Republiku Srpsku sa njima', kaže Petković.

Navodi da su se kolege sa ATV-a i ranije takmičili na raznim festivalima, te da su i prije osvajali prve nagrade, među laueratima su i koleginica reditelj Anja Kavić i urednik u zabavnom programu Igor Požgaj.