Potvrđeno

Stiže električni Lamborghini SUV

 • Izvor: B92
 • 12.03.2023. 14:30

Izvršni direktor Lamborghinija Stefan Vinkelman je za medije otkrio detalje o budućnosti brenda i njegove planove za elektrifikaciju.

Prije svega, potvrđeno je da će 2029. godine u prodaju krenuti električni nasljednik Urusa. Lamborghini je ranije iznosio opšte planove za svoj prelazak na električnu budućnost, ali bez otkrivanja više detalja. Ove godine će predstaviti i hibridni superautomobil, a to će se se u stvari dogoditi kasnije ovog mjeseca kada će Lamborghini predstaviti nasljednika Aventadora.

Tokom 2028. na sceni će se pojaviti i prvi potpuno električni Lamborghini u obliku 2+2 super grand tourera. To znači da će električni automobil koji će zamijeniti aktuelni Urus biti drugi Lamborghini EV.

U razgovoru sa novinarima, Vinkelman je rekao da ćemo “28. i 29. godine imati naša prva dva BEV-a... Imaćemo četvrti model, dok danas imamo tri modela. To će biti prvi koji će biti potpuno EV automobil 2028. A onda će 2029. stići novi Urus.”

Ovaj potez znači da će posljednja dva Lamborghinija koja će biti potpuno električna biti dvije linije brenda koje su najviše fokusirane na performanse. Dok čekamo Aventadorovog nasljednika, Vinkelman je potvrdio i da će zamjena za Huracan zaista biti plug-in hibrid.

Sem toga, Lamborghini već testira i plug-in hibridnu verziju aktuelnog Urusa.

Svi ovi potezi će pomoći Lamborghiniju da postigne svoj cilj drastičnog smanjenja emisije izduvnih gasova. Vinkelman je posebno istakao da će dva električna vozila pomoći da se smanji emisija za oko 80 odsto u poređenju sa onim što proizvodi danas.

Tagovi:
 • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

 • 18:20 Čarolija Republike Srpske (ep.04)

  ''Čarolija Republike Srpske (ep.04)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.