FDA

Izdato upozorenje da se pametni satovi ne koriste za mjerenje šećera u krvi

 • 29.02.2024. 04:00

Uprava za hranu i lijekove u srijedu je izdala bezbjednosnu komunikaciju kojom upozorava ljude da se drže dalje od pametnih satova i pametnih prstenova koji tvrde da mjere nivo šećera u krvi bez bockanja kože. FDA nije odobrila bilo koji pametni sat ili pametni prsten koji je namijenjen za mjerenje ili procjenu vrijednosti glukoze u krvi samostalno.

Neinvazivno praćenje šećera u krvi trenutno nije moguće ni na jednom potrošačkom uređaju kao što su "Apple Watch" i Oura prsten. Mogu se, umjesto toga, upariti sa nosivim uređajima koje je odobrila FDA, kao što je "Dechom G7", koji koristi igle za očitavanje nivoa šećera u krvi.

Dobijanje pametnog sata ili pametnog prstena za praćenje nivoa šećera u krvi bez prodiranja u kožu predstavljalo bi ogroman medicinski napredak, omogućavajući ljudima sa dijabetesom, na primjer, da prestanu da se bodu svaki dan i upozoravaju oboljele od dijabetesa.

I Еjpl i Samsung navodno godinama rade na ovoj tehnologiji. Еjpl radi na projektu od 2010. godine, iako će vjerovatno proći još godina prije nego što tehnologija bude dovoljno mala da se ugradi u "Apple Watch".

Samsung takođe istražuje načine da ugradi tehnologiju u Galaksi Ring, proizvod koji je kompanija nedavno objavila, prenosi "PCPress".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  'Еmisija: Biznis klub

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.