Nova sezona

Epizodu serije "South park" djelimično kreirala vještačka inteligencija

  • Izvor: Dailymail
  • 03.04.2023. 19:41

Jedna epizoda iz nove sezone "South Park" razlikuje se od svih drugih dosad, i to zbog činjenice da ju je djelimično napisala vještačka inteligencija.

Naime, u četvrtoj epizodi 26. sezone serije, nazvanoj "Deep Learning", ChatGPT naveden je kao scenarista, uz Treja Parkera, jednog od kreatora serije.

Epizoda govori o novom AI softveru nazvanom Deep Learning, koji pomaže učenicima škole da napišu domaći zadatak. Međutim, ekipa South Parka otkrila je još jednu stvar u kojoj im vještačka inteligencija može pomoći.

Južni vetar: Na granici - Pogledajte trejler za posljednju epizodu

Južni vetar: Na granici - Pogledajte trejler za posljednju epizodu


"Ljudi ga koriste da im napiše pesmu, da im napiše molbu za posao, no stvarno pomaže u muvanju djevojaka", objasnio je u jednoj sceni Klajd svom prijatelju Stenu, koji ga je zamolio za pomoć u vezi sa njegovom djevojkom Vendi.

"Kako si ti tako dobar u pisanju poruka svojoj curi?", upitao ga je Sten, a ovaj mu odgovorio:

" ChatGPT, druže."

Klajd je otkrio Stenu kako postoji "hrpa ChatGPT aplikacija za mobilni" i zatim objasnio kako cijela stvar funkcioniše.

Italija zabranjuje ChatGPT zbog ugrožavanja privatnosti

Italija zabranjuje ChatGPT zbog ugrožavanja privatnosti

"Uzmem posljednju glupu stvar koju mi je Bebe poslala, kopiram je i otvorim aplikaciju. Kliknem: 'Odgovori', kopiram tekst ovde i kliknem: 'Napiši'" objasnio je i zatim dao primer.

"Izgledaćeš odlično s bilo kojom dužinom kose. Isprobavanje novog izgleda moglo bi biti zabavno", odgovor je ChatGPT-a, a Klajd je objasnio kako mu ovaj način uštedi mnogo vremena jer mu cura piše "toliko prokleto mnogo poruka".

Međutim, kako to obično biva u "South Park", iza cijele priče se krije mnogo važnija poruka.


  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program