Husa za ATV: Uloga Džeja bila je emotivna i velika odgovornost

  • Izvor: ATV
  • 25.01.2024. 08:42

Husein Alijević Husa, glumac koji je na filmskom platnu utjelovio pjevača Džeja u filmu „Nedelja“, rekao je za ATV da mu je ova uloga bila emotivna jer ga je cijeli projekat vratio u tinejdžerski period kada je upoznao slavnog pjevača.

Svakako da je tu bilo sjetnih trenutaka, kaže Husa, jer je prije samo tri godine stajao na Džejevoj sahrani.

„Kasnije nas je i Marina Tucaković, koju sam jako dobro poznavao, napustila, isto u nedjelju. Onda sam se našao u projektu koji se zove 'Nedelja', po njihovom najvećem hitu. Ali sam osjetio i veliku odgovornost prema Džeju Ramadanovskom, ali u isti mah i prema samom sebi, zato što me dugo nije bilo u javnosti. Kao čovjek i umjetnik znao sam da imam kapaciteta da još nešto donesem, u čemu će, na prvom mjestu moji roditelji biti ponosni, pa i svi drugi ljudi, da moj dar bude prepoznat“, rekao je Alijević u razgovoru za ATV.

On je otkrio da nije išao ni u muzički ni u glumačku školu, i da je dar dobio od Boga. Reakcijom ljudi, kaže Husa, koji je i kompozitor, ispalo je da je dobar glumac, te da je dobro donio ulogu. Zbog toga mu je, ističe, jako drago.

„Ja bih rekao da je Džej postao Džej u momentu kada je riješio da spase jagnje. Zbog praznika će jedno živo biće nastradati i ulazi u konflikt sa ocem da spasi to jagnje, mi dobijamo pravu dušu Džeja Ramadanovskog. Ako govorimo o njegovoj karijeri, njegovom životu, o ovom filmu, mislim da je ta duša prvo na šta treba da obratimo pažnju“, naveo je Alijević.

Rekao je da je Džejev život bio jako bogat i ispunjen raznoraznim događajima, ali život svakog od nas je jako opširan da bi se prikazao u jednom filmu.

„Mi prikazujemo jedan dio koji ima apsolutno veze sa istinom. To što prikazujemo u filmu je daleko od kompletnog njegovog života i u tom periodu koji mi prikazujemo, od neke 1985. do 1991. godine, obuhvatili smo najznačajnije momente“, rekao je Husa.

Džej je Husi ostao u sjećanju kao jedna jako dobra duša i pozitivac, čovjek koji je uvijek bio tu da oraspoloži ljude oko sebe.

„Koliko god puta u životu da sam ga sreo, mislim da je uvijek imao osmjeh na licu“, prisjetio se Husa.

Pratite nas i putem Vibera