Derventa

Održano veče pravoslavne duhovne pjesme i poezije

  • Izvor: SRNA
  • 24.11.2023. 02:02

U Derventi je večeras održano veče pravoslavne duhovne pjesme i poezije u organizaciji Srpskog književnog kluba "Vihor" u saradnji sa Gradskim odborom "Veterana Republike Srpske" i Udruženjem "Еvropska akademija srpskih nauka i umjetnosti" iz Slovenije.

U programu su nastupili članovi pravoslavnog muzičkog sastava "Bedem" iz Sombora, hor Stručne i tehničke škole Derventa, članovi "Vihora" i pjesnici iz okruženja.

Goran Marinić iz pravoslavnog muzičkog sastava "Bedem" rekao je da je izuzetno radostan što gostuju u Derventi, gdje su održali prvi koncert u Republici Srpskoj.

"S obzirom na to da sam skoro četiri godine živio u Banjaluci, iz ličnog iskustva znam da je Srpska najljepše mjesto na svijetu za život svakog Srbina. Zato smo sa posebnom pažnjom prisutnima predstavili naš autorski rad", rekao je Marinić.

Najveći prevarant u vazduhu: Pilotirao 13 godina sa lažnom dozvolom

Najveći prevarant u vazduhu: Pilotirao 13 godina sa lažnom dozvolom

On je istakao da muzički sastav "Bedem" čini autentičnim to što su aranžmani rađeni isključivo za tri akustične gitare.

"Akcenat je stavljen upravo na lijepe i ugodne melodije kroz savremeniji muzički izraz koji ne odstupa od onoga što naša pravoslavna crkva blagosilja i prepoznaje kao svoje. Hvala našim vrijednim domaćinima, klubu `Vihor` na pozivu i gostoprimstvu, kao i svima koji su dali doprinos da bude održano naše sabranje", istakao je Marinić.

Predsjednik "Vihora" Nenad Simić rekao je da organizatori večerašnjim događajem učvršćuju prisustvo na kulturnoj i javnoj sceni.

"Ovim jačamo naše sveukupno prisustvo, uz Srpsku pravoslavnu crkvu, ali i ostvarujemo čvršće veze sa našom maticom Srbijom. To su veze na radost onih koji vole da izgrađuju, sabiru, čuvaju i prenose na buduće naraštaje s ciljem da svjedoče o našem postojanju u ovom vremenu", rekao je Simić i zahvalio Gradskoj upravi za podršku i pokroviteljstvo, te učesnicima u programu i publici.

Poruka sa mitinga u Prnjavoru:

Poruka sa mitinga u Prnjavoru: "Nemaju odgovor na narod“


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina