Festival igranog filma „Filmski susreti“

Olga Odanović u suzama primila nagradu

  • Izvor: Nova.rs
  • 27.08.2022. 11:22

Glumici Olgi Odanović večeras je na 57. Festivalu igranog filma „Filmski susreti“ u Nišu uručena nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u cjelokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.

Olgu je niška publika gledala u filmu „Ljeto kada sam naučila da letim”, gdje je tumačila lik autoritativne bake Marije.

Nagradu joj je uručila Anastastija Anja Mandić i Ivona Alurac Bajić.

“Draga Olga, Milorad je mnoge zasmijavao a ti si bila rijetka glumica i čovjek koga je njega mogla da zasmije. Pošto ste toliko vremena proveli zajedno vi ste postali porodica. On te je obožavao i cijenio, čestitam ti nagradu”, rekla je Anja Mandić, prenosi “Nova.rs“.

Olga je bila dirnuta i govorila je o Mandi jedva zadržavajući suze u očima.

“Dragi moji, ovo je posebno veče i dan za mene. Kad su mi saopštili da sam dobitnik nagrade koja nosi ovakvo ime, rekla sam: ‘Nemojte molim vas meni to da dajete’. On je bio moja radost, kolega, prijatelj, neko sa kim sam imala veliku čast da stojim uz njega, u pozorištu i da dijelim hiljade kadrova u seriji ‘selo gori a baba se češlja’. O Mandi se ne može kratko govoriti. Maki moj dragi, prerano si mi otišao sa one strane duge. Hvala ti na svemu što si ostavio iza sebe, volim te Maki, vidimo se sa one strane duge”, rekla je Olga Odanović jedva zadržavajući suze.

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.