Slažete li se?

Ovo je najstrašniji horor svih vremena, tvrde naučnici

  • Izvor: Kliks
  • 20.10.2023. 06:00

Naučnici su izabrali najstrašniji film svih vremena, a radi se o hororu "Sinister" iz 2012. godine s Itnom Houkom u glavnoj ulozi.

Projekat ''Sajens of sker'' (Science of Scare) od 2020. godine bira najstrašnija filmska ostvarenja, a ovogodišnje izdanje je unaprijeđeno kako bi dobili još detaljnije rezultate.

Odabrano je 250 ljubitelja filma da gledaju niz horora na engleskom jeziku dok su opremljeni monitorima otkucaja srca, a zatim su se rezultati analizirali kako bi se utvrdilo koji su filmovi izazvali najveće skokove otkucaja srca.

Ove godine umjesto samo otkucaja srca, novi sistem bodovanja kombinovao je otkucaje srca (mjereno u otkucajima u minuti BPM) i varijansu otkucaja srca (mjereno u milisekundama). Dva rezultata se zatim kombinuju da bi se stvorio rezultat ''Sajens of sker''

Film "Sinister" iz 2012. sa Itnom Houkom proglašen je najstrašnijim ikad.


"Pisac o istinitim zločinima Еlison Osvald (Houk) nije imao bestseler više od 10 godina i postaje sve očajniji za hitom. Kada otkrije postojanje filma koji prikazuje smrt jedne porodice, zaklinje se da će riješiti misteriju. Seli svoju porodicu u dom žrtava i kreće na posao.

Međutim, kada stari filmski snimci i drugi tragovi upućuju na prisustvo natprirodne sile, Еllison saznaje da život u kući može biti fatalan", navodi se u sinopsisu.

Prema rezultatima projekta ''Sajens of sker'', "Sinister" je imao ukupni rezultat zastrašivanja od 96/100 s najvećim zabilježenim skokom otkucaja srca koji je dostigao 131 otkucaja u minuti, što je više nego dvostruko više od prosječnog otkucaja srca u mirovanju (64). Na drugom mjestu bio je film "Host" iz 2020., a na trećem je bio "Skinamirink".

Četvrtoplasirani film "Insidijs" imao je i najstrašniju scenu premda nije precizirano o kojoj se radilo.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.