Ugljevik

Počeli Dani harmonike

  • Izvor: ATV
  • 20.04.2024. 09:42

U Ugljeviku je sinoć svečano otvoren Šesnaesti međunarodni festival Dani harmonike, koji će trajati do 22. aprila.

Festival je okupio oko 150 takmičara i kamernih sastava iz 15 zemalja.

Virtuoz na harmonici Đorđe Perić, za ATV kaže da će festival nadmašiti prethodne.

- Ove godine u okviru festivala Dani harmonike, imamo niz koncerata kao i takmičarski dio programa koji se održava i u Bijeljini i u Ugljeviku. Takođe, imamo i master-klasove sa najpoznatijim svjetskim profesorima - ističe Đorđe Perić.

Dani harmonike otvoreni su nastupom najboljih mladih muzičara i čuvenog ruskog univerzitetskog profesora Jurija Šiškina, koji ovaj festival podržava od samog njegovog početka.

- Festival je počeo tako što sam se predstavio sa mojim prijateljima i tako što su svi gosti festivala predstavili svoja umjetnička djela, svoje izvođenje. U narednim danima, publika će imati priliku da sluša Jurija Šiškina iz Rusije. To je jedan od najboljih svjetskih umjetnika. Nadam se da će svi biti puni utisaka nakon festivala - dodao je Perić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je zahvaljujući ovom festivalu ime Ugljevika ucrtano na kulturnoj mapi Еvrope, te da su za to najzaslužniji umjetnici i njihovi učenici koji su proteklih godina učestvovali na ovoj smotri harmonike.

Organizatori festivala su Udruženje umjetnika Artist i Muzička škola "Kornelije Stanković", a pokrovitelji Vlada Republike Srpske, grad Bijeljina i opština Ugljevik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.