Trebinje

Predstavljen spot "Mistična Ispovijest Svetog Vasilija Ostroškog"

  • Izvor: SRNA
  • 12.05.2023. 18:36

Video-spot za simfonijsku poemu "Mistična ispovijest Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog" kompozitora klasične muzike Marka Kovača iz Trebinja koju je studijski snimio Simfonijski orkestar Radio televizije Srbije (RTS) predstavljen je danas povodom praznika posvećenog velikom svetitelju.

Video-spot sadrži prelijepe snimke Manastira Ostrog, Duhovnog centra u Mrkonjićima kod Trebinja, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog, kao i manastire Tvrdoš i Zavalu i ostale centre duhovnosti u Hercegovini i živopisnu hercegovačku prirodu.

Kovač je prvi kompozitor klasične muzike iz istočne Hercegovine.

Danas je Sveti Vasilije Ostroški – iscjelitelj najtežih bolesti i muka

Danas je Sveti Vasilije Ostroški – iscjelitelj najtežih bolesti i muka

Osnovne i master akademske studije iz kompozicije završio je u Beogradu na Fakultetu muzičke umJetnosti i na završnoj je godini doktorskih studija.


Radi u Beogradu kao muzički producent Simfonijskog orkestra RTS-a i Hora RTS-a, a djela su mu izvođena na brojnim festivalima kod nas i u inostranstvu.

Nešto čudno se događa sa Fejsbukom: Dodaje korisnike čiji ste profil gledali

Nešto čudno se događa sa Fejsbukom: Dodaje korisnike čiji ste profil gledali

Spot su snimili Aleksandar Brković i Srđan Gurović iz Trebinja, video montažer je Bogdan Đurić iz Beograda, a dizajneri zvuka Miloš Marinković i Zoran Marinković iz Beograda.

Pratite nas i putem Vibera!