"Nemam djecu, ali sam jednom bila dijete"

Riječi Mirjane Karanović ganuće svakog roditelja

 • 21.02.2024. 12:22

Povodom premijere predstave „Gidinov čvor“ koja je održana u Beogradskom dramskom pozorištu, glumica Mirjana Karanović govorila je na temu roditeljstva.

Komad se bavi tragičnim događajem: majka koja je izgubila sina i nastavnica koja je izgubila učenika susreću se nakon tragičnog događaja. Ova drama otvara pitanja školstva i cenzure u školama na univerzalnom planu, ali se bavi i problemom odrastanja mladih danas.

Glumica je priznala da je bio veliki izazov da uđe u ovaj lik jer su emocije bile veoma jake. Ona smatra da je današnja omladina vrlo izložena pritiscima raznih vrsta, i da je potrebno pružiti im više ljubavi i pažnje.

– Ja nemam djecu, ali sam jednom bila dijete. I imam moje male rođake, unuke, sestriće, bratance i mislim da je najsigurnije mjesto za dijete porodica. Podrška porodice, bezuslovna ljubav.

– Mislim da roditelji danas griješe ukoliko uslovljavaju ljubav djeteta bilo čime.

Mislim da dijete treba voleti bezuslovno, čak i kada ga kažnjavaš. I dijete to treba da zna: „Ti si kažnjen, ali tvoji te roditelji vole i voljeće te zauvijek“ – riječi su Mirjane Karanović koje su ganule mnoge.


Pratite nas i putem Vibera

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.