ATV

Dracaena Sanderian

Feng šui kaže da je ovo biljka sreće koja privlači novac u kuću kao magnet

 • Izvor: zadovoljna
 • 02.12.2023. 06:00

Znate li koja biljka po feng šuiju privlači novac u dom? A ne samo finansijsku sreću, već i sreću uopšte. Prema drevnoj kineskoj nauci koja se bavi odnosom čovjeka sa prostorom i kosmičkom energijom, vjeruje se da Srećni bambus ili Dracaena Sanderian donosi prosperitet u kuću.

Ova čudesna biljka poznata je još i po nazivima vodeni bambus, biljka milosti ili sanderova dracena.

Iako izgleda kao bambus, ona nije u istoj porodici kao pravi bambus. Vrlo je dekorativna – ima duge ravne mesnate stabljike iz kojih niču dugački listovi.

Stabljike su nalik bambusu i mogu biti velike, ali se prema feng šuiju preporučuju kraće varijacije biljke.

Kako Srećni bambus privlači novac?

Ako ovu biljku stavite na pravo mjesto u domu, biće pravi magnet za pozitivnu energiju.

Prema feng šuiju stabljika bambusa ima različita značenja kada je riječ o privlačenju bogatstva.

Vjeruje se da 3 stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život, 5 ili 6 stabljika donose novac i dobru sudbinu, a 7 stabljika mogu simbolizovati dobro zdravlje. Naime, postavljanjem bambusa u sjeveroistočni dio doma ili kancelarije, aktivira se bogatstvo i finansije. U istočnoj strani doma vjeruje se da privlači zdravlje.

Da biste se brinuli o svom srećnom bambusu, redovno orezujte stabljike. Ovo će pomoći da se energija usmjeri nazad u stabljiku i da raste zdravo lišće. Povremeno orezivanje i držanje u malim saksijama pomoći će u ograničavanju visine.

Srećni bambus obično se prodaje u staklenim posudama ili teglama ispunjenim kamenjem i vodom.

Budući da po feng šuiju donosi sreću, prosperitet i bogatstvo, Srećni bambus je omiljena sobna biljka, koju možete naći u kancelarijama, salonima, stanovima i slično. Ali da bi njegov ‘či’ bio efektan, trebalo bi da ga dobijete kao poklon, a ne da ga kupite sami.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 10:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:55 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Agrar (R)

  Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada.