Koliko dugo meso i pečenje može da stoji u fižideru

 • 17.12.2022. 06:00

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutost, posebno kada je riječ o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u frižideru ili zamrzivaču.

Piletina

Sirova piletina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 ili hladnije). Kuvana piletina može da stoji u frižideru nekoliko dana, a može i da se zaledi pa da se pojede u razmaku od dva do šest mjeseci.

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina, kao i pečenje, mogu da budu u frižideru do pet dana, a mogu da se zalede na period od četiri do 12 mjeseci. Preostalo obrađeno meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest mjeseci ako se zamrzne.

Mljeveno meso

Mljeveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina, može da stoji u frižideru jedan do dva dana, a mogu da se zamrznu na period od tri do četiri mjeseca.

Viršle i salame

Viršle i salame mogu u frižideru mogu da budu dvije nedjelje neotvorene i trebalo bi nakon otvaranja da se pojedu najduže za pet dana, piše Reader's Digest. U zamrzivaču će trajati mjesec do dva mjeseca.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u frižideru bi trebalo da se pojede za nedelju dana, a kobasica u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca.


(nportal.rs)


 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina