Large banner

Previše ste posolili kiseli kupus: Evo kako da riješite problem

Izvor:

Agencije

28.11.2023

18:33

Komentari:
Превише сте посолили кисели купус: Ево како да ријешите проблем

Nemojte da očajavate, niti da pomišljate da bacite kupus samo zato što ste ste ga presolili, jer rješenje postoji.

И док за неке сезона стављања зимнице још увијек траје, већина је већ ставила купус да се кисели и бурад одложила у оставу или друго мјесто где ће чекати да се процес кисељења заврши и коначно стигну омиљене зимске намирнице.

Ипак, неријетко се дешава да тек након што смо сав посао завршили, схватимо да смо купус пресолили.


Ово су најчешће грешке при кисељењу купуса

Ово су најчешће грешке при кисељењу купуса

Ако се и вама ово догодило, немојте да очајавате - нема потребе да га бацате, нити да га испирате до изнемоглости.

Постоји сасвим једноставно рјешење које нуди природа.

Све што треба да урадите јесте да у буре са киселим купусом додате шаргарепу или зелени парадајз.

Наиме, ово поврће има моћ да апсорбује вишак соли. На буре стандардне величине биће вам потребно око 2 килограма шаргарепе или зеленог парадајза, а можете користити и мјешавину ове двије врсте поврћа, а прије него што их додате у буре с купусом, потребно је да сваки плод пробушите виљушком, пише портал "Лепа и срећна".

Ако је купус толико пресољен да ни додавање шаргарепе и зеленог парадајза не помаже, по потреби можете сваку главицу купуса накратко да потопите у кључалу воду.


Расписан Јавни позив: Грађани добијају помоћ од 450 до 1.500 марака

Расписан Јавни позив: Грађани добијају помоћ од 450 до 1.500 марака

То би такође требало да помогне да се избаци вишак соли.

Podijeli:

Large banner