Izvor:
Ona
21.02.2025
10:51
Komentari:
0Poslije ukusnog ručka, ne postoji ništa bolje nego kada se zasladite isto takvim slatkišem. Zašto ne biste pripremili američke krofnice, koje se bukvalno same prave uz pomoć aparata? Recept je vrlo originalan, a sigurni smo da će vam se dopasti.
1 кесица сувог квасца
50 ml топле воде
350 ml топлог млијека
100 g шећера
1 кашичица соли
2 јаја
3 кашике истопљеног путера
650 g брашна
Сипајте квасац у топлу воду, промијешајте и сачекајте око пет минута док се квасац не активира. Уз лагано и стално мијешање виљушком помијешајте квасац са млијеком и шећером, а затим додајте со, јаја и истопљени путер.
Наставите да лагано мијешате уз постепено додавање пола количине брашна. Можете да мутите миксером, постепено додавајући преостало брашно све док не добијете глатку смјесу али не много чврсто тијесто. Покријте крпом и оставите око пола сата да тијесто надође.
Укључите апарат за крофне да се грије па кашиком вадите смјесу и сипајте у калупе и пеците онако како иначе користите тај апарат. Потребно је да лијепо порумене и уколико је потребно можете окренути како би се обје стране лијепо испекле.
Када крофне буду готове, стављајте их на тањир и поспите прах шећером или их напуните филом по жељи, преноси Она.
Najnovije
Najčitanije
14
24
14
24
14
17
14
16
14
12
Trenutno na programu