ATV

Spas za odjeću koja se skupila u mašini

  • 24.03.2021. 11:47

Ako su vam se nakon pranja u mašini skupile majice ili džemperi, probajte ovaj trik! Profesionalci iz industrije pranja rublja "kunu" se da pomaže, a kažu i da trik od dvije sekunde produžava život vaše mašine za veš!

Nije vam potrebno nikakvo specijalno sredstvo, već jedan proizvod koji već imate u svom kupatilu, samo ga inače ne koristite za veš.

Komad garderobe koji se skupio potopite u lavor tople vode i dodajte dvije kašike balzama za kosu. Neka ostane potopljena oko 30 minuta, a povremeno rukama "promješajte" tako da svaki dio tkanine dođe u kontakt s vodom i kondicionerom.

Nakon potapanja, odjeću razvucite u svakom smjeru tako da se vrati u prvobitni oblik i veličinu. Tajna ovog trika je u sastojcima koji inače omekšavaju našu kosu, a omekšaće i vlakna tkanine tako da mogu da se ponovo rastegnu.

Znajte da ovaj trik radi bolje na prirodnim materijalima nego na sintetičkim mješavinama, a ne propustite ni najveće greške koje kvare veš mašinu. Imamo i odličan savjet za blistavo bijeli veš bez muke!
 

Tagovi: