Mnoge dame prave grešku

Ispod bijele majice najbolje je obući grudnjak u ovoj boji

 • 20.04.2024. 21:33

Mnogim damama svakodnevni izbor odjeće za nošenje na poslu i u gradu su bijele majice i bijele košulje, ali istovremeno se javlja pitanje koju boju grudnjaka obući ispod njih.

Naravno, bijela zvuči kao logičan odgovor, ali često naša želja za uniformisanjem stvori kontra efekat i naš torzo izgleda kao jednolična masa. Stoga se kao bolja opcija nameće grudnjak bež boje. Priznajemo, on jeste vrlo praktično rješenje, ali nedostaje mu doza seksepila i onaj „vau“ efekt koji pogoduje da se zbog dobrog grudnjaka osjećamo još bolje u svojoj koži.

Stoga stručnjaci otkrivaju modni savjet koji će vas isprva iznenaditi, ali dame koje su ga isprobale tvrde da djeluje – ispod bijele majice treba obući grudnjak crvene boje.

Premda je riječ o upečatljivoj nijansi, u postizanju „maskirnog izgleda“ i stapanju s bijelom majicom djeluje jednako dobro kao i grudnjaci u boji mesa.

Iako je u to možda teško povjerovati, nauka iza toga zapravo je prilično jednostavna.

„Koža ima crvene tonove, pa se crveni grudnjaci prilično dobro stapaju pod bijelom košuljom“, otkriva Еdrijen Koleon Gaskel, predstavnica francuske kuće donjeg rublja Simone Perele.

Ipak, prije nego se odlučite da isprobate ovaj trik, važno je obratiti pažnju na jednu stvar. Naime, postoji značajna razlika između crvenog i ružičastog grudnjaka pa treba pripaziti na suptilne podtonove.

Da bi ovaj trik bio što efikasniji, najbolja opcija je grudnjak tamno crvene boje (bliže bordo); stručnjaci navode – izbjegavajte boju fuksije i vruće ružičaste tonove, piše Miss7.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Film

  'Film

 • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

  Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

  ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

 • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.