Uoči utakmice Hrvatske i Holandije

Ivanu Knoll napao navijač: Vrijeđali su me, intervenisala i policija

  • Izvor: Večernji.hr
  • 14.06.2023. 22:36

Ivana Knoll uoči utakmice Hrvatske i Holandije u polufinalu Lige nacija u Roterdamu doživjela je neugodnu situaciju u kojoj je, priča za Večernji list, morala intervenisati i policija.

Navijačica koja je redovno na tribinama gdje god da igra reprezentacija Hrvatske, stekla je tako popularnost i milionske pratioce na Instagramu, ali i neke problematičnije fanove. Nakon što je dala izjavu novinaru Večernjeg lista, krenula je na dogovor s holandskim medijima, kada su je dvojica pijanih hrvatskih navijača počeli gnjaviti.

Ivana Knoll objavila snimak sa plaže i oduševila fanove

Ivana Knoll objavila snimak sa plaže i oduševila fanove

Ispričala je detaljno šta se dogodilo.

- Nakon što sam razgovarala s vama, imala sam intervju za holandske medije, ljudi su se dolazili fotografisati sa mnom, prilazili su mi, a neka dvojica bili su vidno pijani. Pokušala sam se fotografisati s njima ali u nekoliko pokušaja nismo uspjeli. Rekla sam im da ne mogu više, četvrti put je zaista dosta bilo. Ali jedan od njih bio je uporan krenuo je za mnom, odbila sam ga - prepričava Knoll koja je u Roterdam stigla u u društvu svog dečka koji je bio prisutan na mjestu događaja.

- Dok sam davala intervju, pijani navijač je prišao i počeo me vrijeđati, potom me krenuo napasti i fizički. Tu je bio i moj dečko, krenuo je na njega i tada je stigla policija. Kada je krenuo napasti i njih, srušili su ga i ispendrečili. Pitali su me kasnije za izjavu, šta se tačno dogodilo i želim li podnijeti prijavu ili samo da ih maknu odavde. Takođe mi je holandski novinar kazao da holandska policija inače baš i ne udara, ali ovaj put su očito morali - kazala je Ivana uoči utakmice koju ipak neće propustiti zbog incidenta s navijačima. 

Pratite nas i putem Vibera