ATV

Kembridž

Pas izgrizao vlasniku prst do kosti i spasio mu život

  • Izvor: Agencije
  • 21.09.2023. 16:23

Svi vlasnici pasa znaju: štenad će grickati sve što im se nađe na vidiku. Namještaj, cipele, vrata - sve što im padne na pamet, oni će to žvakati.

Ako im se pruži prilika, čak bi mogli okusiti i vaše dijelove tijela.

Obično je to samo oprezno grickanje prsta kada postanu previše uzbuđeni zbog poslastice, ali Dejvid Lindso je na teži način naučio da se možda neće zaustaviti samo na tome.

Dejvid je ponosni vlasnik buldoga po imenu Harli, slatko štene s naboranim licem koje izgleda kao da ne može učiniti ništa loše.

Vjerovatno ga je upravo ovaj anđeoski izgled ostavio uvjerenim da može zaspati na kauču, a da se ništa loše neće dogoditi, ali možda nije trebao toliko vjerovati.


Napojio zmiju koja je umirala od žeđi

Napojio zmiju koja je umirala od žeđi

"Spavao sam na kauču kada je moja žena ušla i povikala: 'Dejv, štene ti gricka prst!' Moj pas je gotovo pojeo moj palac! Pojeo ga je do kosti i slomio", ispričao je Dejvid.

Sada pretpostavljam da bi se većina ljudi probudila ako bi pas počeo gristi njihovu nogu, ali činjenica da se Dejvid nije probudio bio je znak nečega ozbiljnijeg.

"Zbog svega ovoga sam otkrio da mi je noga potpuno oduzeta, ne mogu osjetiti ništa", objasnio je Dejvid.

Otac petoro djece iz Kembridža je odmah otrčao u bolnicu Adenbruke nakon što se probudio i shvatio da mu je prst u komadima te su mu davali intravenske antibiotike kako bi spriječili da se infekcija izazvana ugrizom psa proširi do kosti.

Dok su tamo bili, doktori su takođe napravili CT snimke za njegovu slomljenu kost i otkrili su da Dejvid ima ne samo jednu, već dvije blokirane arterije.

Ova spoznaja značila je da bi cijela Dejvidova noga mogla biti u opasnosti od amputacije ako se dotok krvi ne bi vratio.

Doktori su se spremili da otvore arterije i omoguće povratak protoka krvi u njegovu nogu, a cijela ova neugodnost ga je samo učinila još više zahvalnom na Harliju.


Pronađen lav kod Subotice

Pronađen lav kod Subotice

Prepoznajući da mu je pas "učinio uslugu" grickanjem njegovog prsta, Dejvid je jasno dao do znanja da nema namjere da se riješi mladog psa.

"Čekam da saznam mogu li ugraditi stentove. Zadržaću psa", rekao je.

"Pokušaću zadržati i svoj prst, ali ako ne, rekao sam doktoru da ga može odrezati i mogu ga odnijeti kući za njega!", dodao je.

Dejvid je ostao u bolnici više od sedam dana nakon što mu je Harli izgrizao prst, ali barem je imao slatko štene  na povratku kući!, piše "Led Bajbl".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: