ATV

Mihaela Peterson

Djevojka jede samo meso - otkrila kako to utiče na njeno zdravlje

  • Izvor: Agencije
  • 05.12.2023. 12:47

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih zagovornica je Mihaela Peterson, kćerka poznatog psihologa Džordana Petersona, čiji su kontroverzni stavove o muško-ženskim odnosima dobro poznati javnosti.

Mihaela, koja je provela šest godina na liječenju na privatnoj klinici u Beogradu, nedavno je izazvala pažnju svojim neobičnim prehrambenim navikama.

U nedavnom gostovanju u emisiji Pirsa Morgana, otkrila je svoju rutinu koja uključuje isključivo meso - "za doručak, ručak, večeru, ponekad uz dodatak supe".

Na pitanje o povrću, odgovara jednostavno: "Ne".

Isti odgovor daje i za umake i priloge.

Pirs je iznenađeno komentarisao: "Samo meso? Šest godina? Izgledaš veoma zdravo! Šta kažu doktori o takvoj prehrani?"

Na to je Mihaela odgovorila:

"Zavisi od doktora, ali uglavnom mi kažu: 'Znaš, ti bi već trebala biti mrtva!' Kad sam bila tinejdžer, nisam mogla ustati iz kreveta. Zamijenili su mi kuk i članak. Nisam mogla hodati. Dakle, mislim, moja početna tačka je 'skoro mrtav', u poređenju s tim, ovo je sjajno. Sada se osjećam bolje nego ikad".


Stavio hrenovku pod mikroskop: Neće vam biti svejedno kad ovo vidite

Stavio hrenovku pod mikroskop: Neće vam biti svejedno kad ovo vidite

Mihaela, koja već godinama vodi blog "Ne jedi to", otkriva da boluje od teške autoimune bolesti, što je bila njena motivacija za promjenu prehrambenih navika.

Uprkos primjedbama o visokim troškovima njene prehrane, većina podržava Mihailu, znajući da je njena dijeta neophodna zbog autoimunog artritisa koji pogađa njeno zdravlje, piše "Klik.hr".

Blog "Ne jedi to" prati njenu borbu s autoimunim artritisom koji ju je gotovo onesposobio u tinejdžerskim godinama.

Njeno istraživanje pokazalo je da njeno tijelo reaguje pozitivno na prehranu temeljenu na mesu i vodi, čime je oblikovala svoj životni stil.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: