ATV

Poslanik u NSRS

Banjac: Srpski narod neće dozvoliti nametanje tuđe volje

 • Izvor: SRNA
 • 23.11.2023. 22:25

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac rekao je na večerašnjem narodnom skupu "Branimo Srpsku" u Prnjavoru da srpski narod koji se izborio za svoju slobodu neće dozvoliti da mu pravo na izbor institucija i predsjednika nameće neko drugi.

"Republiku Srpsku su stvorili najbolji sinovi ovog naroda, na nama je da je sada odbranimo tako što ćemo se boriti za pravo da biramo svoje institucije, svog predsjednika", rekao je Banjac.

On je istakao da narod Republike Srpske ne smije izgubiti sebe, svoju tradiciju i običaje, svoj identitet.

"Narod koji se borio za svoju slobodu neće dozvoliti da mu neko drugi nameće predsjednika, neće izabrati da katastarski list za svoju imovinu i djedovinu vadi u Sarajevu, narod koji ima tradiciju i običaje neće dozvoliti da postoje `roditelj jedan` i `roditelj dva`. Srpski narod spreman je da brani Republiku Srpsku, svoje institucije i ljude koje je izabrao", rekao je Banjac.

Banjac je naglasio da je narod u Republici Srpskoj izabrao za predsjednika Milorada Dodika, da mu daje punu podršku i da je to upravo jedna od glavnih poruka sa svih narodnih skupova od Trebinja do Novog Grada.

Večerašnje okupljanje pod nazivom "Branimo Srpsku" u Prnjavoru kojem je prisustvovao veliki broj građana proteklo je bez problema, a Prnjavorčanima su se obratili i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar enegrgetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Narodnom skupu "Branimo Srpsku" prisustvovali su brojni ministri u Vladi Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, kao i gosti iz drugih lokalnih zajednica.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Serija: Istine i laži (R) (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.