Sabor održan 8. juna

BORS: Podrška Deklaraciji usvojenoj na Svesrpskom saboru

  • Izvor: Agencije
  • 24.06.2024. 16:06

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) podržalo je Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena na Svesrpskom saboru 8. juna u Beogradu.

"Tražićemo da u Deklaraciji više budu zastupljeni borci, koji su najzaslužniji za postojanje i očuvanje srpskog naroda, srpskog jedinstva i srpske zemlje", rekao je predsjednik Predsjedništva BORS-a Milovan Gagić novinarima u Banjaluci nakon sjednice.

On je istakao da je stav Predsjedništva BORS-a da je 9. januar - Dan Republike Srpske neupitan i da kao takav mora ostati dok god postoji Republika Srpska.

Gagić je rekao da će ovi zahtjevi BORS-a u vezi sa Deklaracijom biti upućeni predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju.

Kadirov zagrmio nakon napada: Ovo se ne prašta!

Kadirov zagrmio nakon napada: Ovo se ne prašta!

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić uvjeren je da Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru može stvoriti srpsko jedinstvo i snagu srpskog naroda.

Govoreći o zapošljavanju djece poginulih boraca u Republici Srpskoj, Ostojić je naveo da trenutno na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Srpske ima oko 1.900 djece poginulih boraca i da će BORS pokušati da ovo pitanje riješi sa Privrednom komorom Srpske.

On je istakao da na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima više od 300 djece poginulih boraca sa visokom stručnom spremom koja bi u saradnji sa nadležnim institucijama trebala da budu zaposlena na adekvatnim mjestima.

Ostojić smatra da je ovo pitanje moguće okončati ukoliko bude političke volje da bude riješeno.

"Ovo pitanje davno bi bilo riješeno da je gledano sa aspekta da je svako dijete čiji je otac poginuo za Republiku Srpsku zaslužilo da odmah bude zaposleno", rekao je Ostojić novinarima.

Masovno hapšenje trgovaca ljudima: Identifikovano više od 1.000 žrtava!

Masovno hapšenje trgovaca ljudima: Identifikovano više od 1.000 žrtava!

Komentarišući objavljeni spot stranke "Snaga naroda" o Rami Isaku, Ostojić je rekao da ukoliko oni žele nešto da promijene silom, naići će na odgovor snage srpskog naroda koja je bila kroz vijekove.

"Kroz vijekove smo dosta ratovali, ratovi nikome ništa nisu dobro donijeli. Trebamo da pričamo kako da održimo mir i da idemo naprijed, da priče o ratovima i snagama ostanu prošlost, a budućnost treba da budu naša djeca i potomci", poručio je Ostojić.

Ostojić je poručio i da kompletan srpski narod treba da osudi udar na svoje legalno izabrane predstavnike.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: