Sastanak u Mostaru

Dodik: Očekujem da postignemo dogovore, izgovora je bilo i previše

 • Izvor: ATV
 • 27.02.2024. 09:45

Očekujem da danas u Mostaru s partnerima sa nivoa BiH postignemo dogovore koji predstavljaju korak naprijed u zakonodavnom procesu i na putu ka ЕU, rekao je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik.

"Očekujem da nađemo način. Izgovora je bilo i previše. Očekujem da će želja da se učini dobro za sve narode biti jača od želje da se učini loše drugima. Republika Srpska posvećena je dijalogu i kompromisu.Sve što smo uradili u posljednjih godinu dana, uradili smo tako što smo poštovali ustavne nadležnosti.Vjerujem da ćemo se tako rukovoditi i danas", rekao je Dodik i dodao:

U Mostaru sastanak partnera u vlasti na nivou BiH

U Mostaru sastanak partnera u vlasti na nivou BiH

"Političko iskustvo koje imam svjedoči da su okolnosti van BiH uslovljavale da se ne naprave pozitivni pomaci. Odlazim u Mostar uvjeren da imamo i ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa.

Geopolitička situacija je složena. Narodi tako snažnih istorijskih sjećanja kao što su narodi Balkana uvijek su podložni uticajima koji ih dovode do toga da podnose žrtve na oltaru tuđih interesa. Vjerujem da je zajednički interes svih nas da branimo našu demokratiju i interes naših naroda koji su nas birali. Demokratija i odluke koje dolaze spolja nisu kompatibilni i Republika Srpska na nametanja ne pristaje!"

Dodik kaže da je hrabrost u demokratiji ništa drugo do služiti svom narodu.

"Republika Srpska zato ima snažno i odlučno liderstvo. Utemeljeno u istoriji i mentalitetu velikog naroda kakvi su Srbi. Mi znamo da je tajna sreće sloboda, a da je tajna slobode hrabrost.

A hrabrost je u demokratiji ništa drugo do služiti svom narodu, a ne strancima i tuđim interesima", naveo je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Dosije

  ''Еmisija: Dosije

 • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:30 Serija: Aviondžije

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.