Predsjednik Republike Srpske

Dodik: "Oluja" je bila udruženi zločinački poduhvat SAD i Hrvatske, to se ne može oprostiti!

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2023. 19:09

"Oluja" je bila udruženi zločinački poduhvat SAD i Hrvatske, koja je jedva dočekala da etnički očisti taj prostor od Srba, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"To se ne može oprostiti. Amerika može biti velika, ali je unižena i mala jer prema jednom malom narodu uporno održava negativan odnos, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji. Amerika od prvog dana ruši prava Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala", rekao je Dodik.

U Prijedor nismo išli da omalovažavamo žrtve, ali imamo pravo da obilježavamo naša stradanja, kaže Dodik.

"U Prijedoru 4. avgusta obilježili smo Dan sjećanja na stradanje i progon Srba u "Oluji". Treba istaći da je Prijedor grad stradalnik i grad junak. Nismo tamo išli da omalovažavamo žrtve, ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ni ja. Imamo pravo da obilježavamo naša stradanja i nikada neću dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku", naglasio je Dodik.

Dodik kaže da je donesena odluka da se izjednači status boraca iz Republike Srpske Krajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Srpske.

"Odlučili smo i da status boraca iz Republike Srpske Krajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Srpske. Srpski narod je napravio dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju, i borićemo se jednako za to", ističe Dodik.

Pratite nas i putem Vibera