Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj

Jovanović: Prisustvo Dodika DЕF-u prilika da se čuju stavovi Srpske o svjetskoj geopolitici

  • Izvor: SRNA
  • 12.04.2024. 19:33

Prisustvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika devetom Delfi ekonomskom forumu u Grčkoj od izuzetne je važnosti jer je bitno da se na tako značajnim forumima čuju stavovi i pogledi Srpske na trenutnu geopolitičku situaciju u svijetu, rekla je šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović.

- Predsjednik Dodik će večeras biti gost na večeri kojoj je domaćin ministar spoljnih poslova Grčke Jorgos Gerapetritis, a sutra će prisustvovati i različitim panelima koji će se održati na samom Forumu - istakla je Jovanovićeva.

Ona je navela da Delfi forum predstavlja jedan od najvećih ekonomskih foruma koji se održavaju u Еvropi te da ove godine okuplja više od 2.500 učesnika iz različitih oblasti kao što su finansije, nauka, politika, a s ciljem da se uključe javne i vladine institucije, privatni sektor i civilno društvo u otvorene debate i diskusije.

- Naziv ovogodišnjeg DЕF-a je "Velika tranzicija" i svakako je fokus na višestrukim tranzicijama u svijetu i svemu što se dešava u svijetu. Pokrovitelj foruma je predsjednik Grčke Katerina Sakelaropulu - rekla je Jovanovićeva.

Forum je počeo 10. aprila i trajaće do sutra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: