Zamjenik predsjedavajuće SM

Košarac: Okupljanje oko institucija Srpske - odgovor na napade

 • Izvor: SRNA
 • 18.04.2024. 14:25

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da postoji narativ kod Bošnjaka i međunarodnog faktora u kontinuiranoj borbi protiv Republike Srpske, interesa srpskog naroda i da to postaje politički vulgarno, te naglasio da je najbolji odgovor na to okupljanje oko institucija Srpske i njenog ustavnog kapaciteta.

"Postoje pojedinci koji bez zvaničnih stavova i odluka institucija u BiH proklamuju neke ideje zasnovane na `Islamskoj deklaraciji` Alije Izetbegovića i vjerujem da ta borba protiv Srpske ne jenjava, samo se koriste različite vrste alata", rekao je Košarac novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio na niz odluka Ustavnog suda BiH koje su bile usmjerene protiv Republike Srpske, na odluke visokih predstavnika, odluke nelegitimnog Kristijana Šmita, te različite napade političkog Sarajeva na ustavni kapacitet Republike Srpske.


PD PS BiH: Odluke Kristijana Šmita ništavne, nedozvoljene i pravno neobavezujuće

PD PS BiH: Odluke Kristijana Šmita ništavne, nedozvoljene i pravno neobavezujuće

Prema njegovim riječima, najavljena rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN je klasična podvala s ciljem da bude satanizovan srpski narod i da se uđe u konačni obračun sa Republikom Srpskom.

"Sponzor takve aktivnosti su upravo određene strukture iz inostranstva, ali i lideri političkih struktura iz Sarajeva. To kontaminira naše odnose. Očigledno da Bošnjaci ne žele sa nama ništa, a kad mi kažemo da ne želimo sa Bošnjacima da dijelimo BiH, onda smo mi problematični", napomenuo je Košarac.

On smatra da će Republika Srpska imati kvalitetne odgovore zasnovane na politikama njenih institucija, u skladu sa Ustavom.

"Najbolji odgovor je da se okupimo oko institucija Republike Srpske, njenog ustavnog kapaciteta i mislim da će narod na večerašnjem mitingu pokazati da ne odustaje od Republike Srpske", istakao je Košarac.


Dodik: Nije bilo genocida u Srebrenici, definicija nije ispunjena ni u dijelovima

Dodik: Nije bilo genocida u Srebrenici, definicija nije ispunjena ni u dijelovima

Košarac je nazvao zabrinjavajućim poruke lidera opozicije da je riječ o "Dodikovom skupu", navodeći da je to skup srpskog naroda, sa namjerom da se odbrani ustavni kapacitet Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

 • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:30 Serija: Ko te šiša

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:05 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''Serija: Еl Čapo (16+)