ATV

Sjednica

Narodna skupština o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika

 • Izvor: SRNA
 • 18.07.2023. 07:55

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas na redovnoj sjednici Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je ranije Srni da je u Prijedlogu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika izbrisano krivično djelo uvreda u odnosu na Nacrt, a smanjene su i kazne za klevetu.

Bukejlović je pojasnio da uvreda ostaje u domenu prekršajnog prava, odnosno u formulaciji koja se već nalazi u postojećem zakonskom rješenju.

"Rađene su i korekcije novčanih kazni kod krivičnog djela kleveta i iznošenje ličnih i porodičnih prilika. Kazne su korigovane da bi se uklopile u zakonodavni sistem, ali i zbog sugestija koje su bile najčešće na javnim raspravama", naveo je Bukejlović.

Stevandić: Zakoni idu na potpis predsjedniku Srpske čim budu normativno uređeni

Stevandić: Zakoni idu na potpis predsjedniku Srpske čim budu normativno uređeni

Na sjednici će biti razmatrani i nacrti zakona o elektronskom novcu, te o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo, najavljeno je iz parlamenta Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, te obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i izvještaje Fiskalnog savjeta za 2022. godinu, godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2022. godinu, izvještaj Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2022. godinu, te Komisije za žalbe za prošlu godinu.

PDP i Vukanović se pravdaju što juče nisu glasali

PDP i Vukanović se pravdaju što juče nisu glasali

Na dnevnom redu je i informacija Odbora za zaštitu životne sredine o održanoj tematskoj sjednici "Aktivnosti nadležnih institucija Republike Srpske povodom namjere Hrvatske da odlože radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora u neposrednoj blizini granice BiH sa Hrvatskom".

Kao prva tačka dnevnog reda biće razmatrana poslanička pitanja i odgovori "Aktuelni čas".

Sjednica je zakazana za 10.00


Pratite nas i putem Vibera

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

  ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

 • 20:30 Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

  Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

 • 22:00 Serija: Nemirni (12+)

  Nemirni je srbijanska televizijska serija iz 2023. godine, temelji se prema romanu Marka Popovića, Jedan pogrešan korak, a režirao ju je Darko Nikolić.

 • 23:00 Serija: Močvara (16+) (R)

  Serija: Močvara (16+) (R)