Staša Košarac

"Odluka o učešću u izbornom procesu je u cilju sprečanjava haosa u Srpskoj"

 • Izvor: SRNA
 • 22.05.2024. 14:46

Odluka SNSD-a i koalicionih partnera da učestvuju u izbornom procesu bila je teška, ali i odgovorna s ciljem sprečavanja haosa u Republici Srpskoj koji je planiran odlukom Kristijana Šmita i na žalost lokalnih izvođača koji pripadaju opoziciji, izjavio je danas u Sarajevu član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

"Mislim da su stvari oko Izbornog zakona potpuno jasne. U vrijeme kada se na demokratski način u institucijama Republike Srpske zagovarala inicijativa donošenja Izbornog zakona Republike Srpske i kada je donesen 19. aprila, opozicija u tome nije učestvovala. Vidljivo je da opozicija nije podržala takav zakon, što znači da je već prihvatila Izborni zakon koji je nametnuo Šmit", pojasnio je Košarac.

Član Predsjedništva SNSD-a je istakao da je odluka ove stranke da učestvuje u izbornom procesu teška, ali je prije svega patriotski odgovorna prema srpskom narodu i Srpskoj.

Smijenjen direktor KPZ-a Foča

Smijenjen direktor KPZ-a Foča

"Vidljivo je da se u međunarodnoj kuhinji pod patronatom Šmita, ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija i opozicije iz Republike Srpske željela promovisati situacija koja bi u izbornom procesu podijelila Srpsku i napravila ozbiljan haos. Odgovornost SNSD-a i koalicionih partnera je da se to ne dogodi", rekao je on.

Košarac je ukazao da raspolaže informacijom od nekih kadrova iz opozicije da su spremali čak i glasanje na neobičnim mjestima, neobičnim objektima, samo da bi proveli izbore po Šmitovom zakonu i ovdje nametnuli situaciju sličnu onoj na sjeveru Kosova.

"Mi ne dozvoljavamo razvoj kosovskog sistema i iz tog razloga je naša odluka bila teška i odgovorna prema Republici Srpskoj da ne dozvolimo da nekoliko opozicionih mešetara zajedno sa Marfijem, Šmitom i Bošnjacima modeliraju izbornu volju u lokalnim zajednicama i na taj način dođemo do opšteg haosa u Srpskoj", rekao je on.

Košarac je uvjeren da će izbori biti demokratski, naglasivši da je snaga SNSD-a i koalicionih struktura jasna i motivisana potrebom da se zaštite interesi Republike Srpske i srpskog naroda, ali nikako ugrožavajući bilo koga drugoga.

Sud BiH štiti Šmita: Odbijen zahtjev da bude svjedok na suđenju Dodiku i Lukiću

Sud BiH štiti Šmita: Odbijen zahtjev da bude svjedok na suđenju Dodiku i Lukiću

"Moramo biti svjesni odgovora na našu političku vrlo jasnu poruku da želimo da gradimo izborni suverenitet Republike Srpske, jer je ovakvom ulogom opozicija već u aprilu prihvatila da bude dio drugog rješenja kojom žele zajedno sa Marfijem i Šmitom da urušavaju izborni legitimitet i suverenitet Republike Srpske", rekao je on.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.