ATV

Direktor Centra za društveno-politička istraživanja

Pavlović: Šmit pokušava biti dželat Republici Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 07.12.2023. 22:19

Kristijan Šmit, koji nije legitimno izabran a lazni se predstavlja kao visoki predstavnik pokušava biti dželat Republike Srpske. Ovo je poručio direktor Centra za društveno-politička istraživanja Dušan Pavlović gostujući u trećoj epizodi podkasta "Granica postoji".

"Šmit pokušava da stavi omču na vrat Republici Srpskoj. I on nije više turista. On pokušava da bude dželat Republike Srpske. Ko mu je dao ovlašćenja, ko ga je nagovorio da pokuša da bude dželat? To je sad drugo pitanje. On je pristao da bude dželat ali čak bez legitimnog osnova", dodao je Pavlović.

 Iznio je tvrdnje i povezanost Šmita sa nacističkom ideologijom.

"Mi smo objavili na sajtu Centra za društveno-politička istraživanja prije nekih dva mjeseca materijal od 10-12 stranica sa svim dokazima njegove pripadnosti nacističkim strukturama u Njemačkoj pozivajući se isključivo na njemačke izvore. Bila je u Bundestagu rasprava na tu temu, dokazi na tu temu i postoje videosnimci, postoje drugi dokazi da je on pripadnik nacističkih struktura. Kako će on to sad da definiše?", pita Pavlović.

Pavlović je rekao da je Šmit priznao, nakon sjednice Savjeta za implementaciju mira BiH, da nije legitimno izabran.

"Očigledno se radi o čovjeku koji laže, koji se lažno predstavlja, koji je maliciozan ili bi neko od našeg naroda rekao bitanga. Možda jeste, možda nije, ne znam. U principu čovjek koji je jako slabog karaktera, a izgleda i inteligencije".

Crvena linija je prekoračena i da će za to neko odgovarati, zaključio je Pavlović gostujući u trećoj epizodi podkasta “Granica postoji" koji se emituje svakog petka u 18 časova i koji je nastavak aktivnosti podrške institucijama Republike Srpske iskazanim kroz narodne proteste koji su 17 puta organizovani na granici između Republike Srpske i susjedne FBiH.

Pratite nas i putem Vibera