ATV

Varnice u Narodnoj skupštini

Policija o prijavi Rankića protiv Stevandića: Tužilac se nije mogao izjasniti o krivičnom djelu

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2023. 10:11

Banjalučka policija oglasila se povodom prijave potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Petka Rankića, koji je, kako su naveli, prijavio da je imao problema sa predsjednikom Narodne skupštine Nenadom Stevandićem.

Policijska uprava Banjaluka je saopštila, uz navođenje inicijala, da preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa prijavom Rankića.

“Policijskoj upravi Banjaluka 17. jula oko 13,05 časova, P.R. je telefonski prijavio da je u Kabinetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske imao problema sa predsjednikom Narodne skupštine N.S.”, naveli sui z banjalučke policije.

Dodali su da su od prijavitelja, odnosno Rankića, uzeli izjavu na zapisnik. 

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se nije mogao izajasniti ima li elemenata krivičnog djela, te naložio policijskim službenicima da se Okružnom javnom tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Stevandić izbacio Rankića iz kabineta, on prijavio da je fizički napadnut

Stevandić izbacio Rankića iz kabineta, on prijavio da je fizički napadnut

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izbacio je potpredsjednika parlamenta Petka Rankića iz kabineta nakon prepirke, a Rankić ga je potom prijavio policiji.

O svemu se oglasio predsjednik parlamenta koji je rekao da je naložio potpredsjedniku Rankiću, inače članu Socijalističke partije, da izađe iz njegovog kabineta.

"Danas sam naložio potpredsjedniku NS RS Petku Rankiću da izađe iz mog kabineta jer sam prekinuo sastanak radi njegovog ponašanja i ometanja rada. Poslušao je nakon mog insistiranja. Spinuju se 'senzacionalne informacije' pa da se zna istina", naveo je Stevandić.

Kako saznaje ATV, između Stevandić i Rankića odavno postoje tenzije. Na prošlom kolegijumu Skupštine povod su bili treptači na Rankićevom službenom vozilu.

Pratite nas i putem Vibera