ATV

U 10 časova

Redovna sjednica NSRS zakazana za 18. jul

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2023. 13:34

Kolegijum Narodne skupštine zakazao je četvrtu redovnu sjednicu za 18. jul, sa početkom u 10 časova.

Kako je najavljeno na današnjem sastanku, na redovnoj sjednici biće razmatrano 16 tačaka dnevnog reda.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će na sjednici biti razmatrani i nacrti zakona o elektronskom novcu, te o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Stevandić je istako da je na dnevnom redu i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, te obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i izvještaje Fiskalnog savjeta za 2022. godinu, godišnji izvještaj VSTS-a BiH za 2022. godinu, izvještaj Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2022. godinu, te Komisije za žalbe za prošlu godinu.

Na dnevnom redu je i informacija Odbora za zaštitu životne sredine o održanoj tematskoj sjednici "Aktivnosti nadležnih institucija Republike Srpske povodom namjere Hrvatske da odlože radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora u neposrednoj blizini granice BiH sa Hrvatskom".

Na sjednici Kolegijuma nije bilo predstavnika SDS-a.

Potpredsjednik NSRS Petko Rankić napustio je kolegijum.


Pratite nas i putem Vibera