Veliki miting

"Srpska te zove"

 • Izvor: ATV
 • 16.04.2024. 19:13

Pozivamo građane na miting u četvrtak jer „Srpska te zove“, poruka je koja stiže danas iz SNSD-a. I ne samo iz te stranke. Iz udruženja proisteklih iz Odbrambeno otadžbinskog rata pozivaju građane Srpske da prekosutra dođu u Banjaluku odakle se mora poslati jasna poruka onima koji su, 30 godina nakon rata, udarili na Republiku.

"Nažalost, nalazimo se u zemlji u kojoj čitav jedan narod želi da se proglasi genocidnim i da se stvore nemogući uslovi za život. To bi bio prvi korak a onda bi se ohrabrili da svoja prava prema nama tj. da njihova traženja budu veća i jednostavno naš način življenja i opstanak kada je u pitanju Republika Srpska bi bio upitan“, izjavio je Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD.

Na mitingu se mora dati vjetar u leđa institucijama Srpske koje se bore da sačuvaju Srpsku. Patriotski front mora biti jači nego ikad, kaže ministar Еgić i šalje jasnu poruku.

 „Da ćemo svim mogućim sredstvima dozvoljenim, političkim braniti Republiku Srpsku. Nikada nećemo dozvoliti da na bilo koji način bilo ko, svojim djelovanjem, uništiti Republiku Srpsku i da joj umanji njena prava i ingerencije“, rekao je Danijel Еgić, ministar rada i boračko invalidske zaštite.

Danas je razgovarao sa članovima udruženja proisteklih iz Odbrambeno otadžbinskog rata. Nakon tog sastanka i podsjetnik da je Srpska stvorena u miru i da je danas napadnuta možda i gore nego u ratu. 

„I nikakva rezolucija UN, koje su inače potpuno dezavuisane i pokazale svoju nesposobnost da riješe bilo koji problem na globalnoj, sceni, neće nas spriječiti u našoj odlučnosti koju smo i ovđe danas pokazali da branimo interese Srpske i srpskog naroda“, istakao je Slobodan Župljanin, predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Ovo je trenutak kada se bezrezervno mora stati iza Srpske i interesa srpskog naroda, poruka je iz Banjaluke. Ipak, ima i onih koji su itekako rezervisani kada je miting u pitanju. Na poziv Srpske kad zove ne žele da se odazovu brojni opozicionari. Uvijek su im puna usta patriotizma po sarajevskim televizijama ali kada ga treba zaista pokazati i to u Banjaluci, onda ih nema jer će se, izgleda, tako zamjeriti svojim stranim mentorima. 

„Miting će biti jako veliki, raspoloženje prema tom skupu je jako pozitivno. Možda u ova dva dana i kolege iz opozicije promjene mišljenje pa možda u četvrtak ujutro na kolegijumu napravimo bolji odnos, oko ovog pitanja, sve drugo se razlikujemo“, naveo je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine.

Zato je jedna od poruka danas i ta da su oni opozicionari koji su odbili da dođu na miting pokazali da su najkorisniji asistenti OHR-a.

Pratite nas i putem Vibera

 • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

  Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.

 • 13:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Film

  'Film

 • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

  Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.