ATV

Na 17.000 metara kvadratnih

U septembru početak izgradnje nove bolnice u Trebinju

  • Izvor: ATV
  • 03.06.2022. 19:11

Objekat nove bolnice u Trebinju će se prostirati na površini od oko 17.000 metara kvadratnih. Predviđeno je da se utroši do 100 miliona maraka. Znaju se i ostali detalji.

"490 parking mjesta, 223 kreveta, angio sala, konpletan dijagnostički, poliklinički blok, stacionari", kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić.

"Biće to jedna od najljepših ali nadam se i najfunkcionalnih, najbolje opremljenih sa kadrom koji mi spremamo i koji je već dokazan kao odlučan", kaže dr Predrag Peško, glavni konsultant za izgradnju bolnice.

Imovinski odnosi su riješeni, na gradu je da riješi projektne dokumente i prostorni plan a onda ide tender, kaže to nakon sastanka Milorad Dodik. Objekat finasira Republika Srpska dok će okolno uređenje finasirati pola grad Trebinje pola Vlada.

"Dobra vijest u ovom projektu jeste da je Vlada Republike Srpske putem rebalansa koji je usvojen prije nekoliko dana planirala sredstva za izgradnju bolnice već od oktobra i novembra i u sljedećih 56 mjeseci kako je to predviđeno, tako da nesmijemo propustiti ovu priliku jer imamo obezbjeđena sredstva imamo sve", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Moderna bolnica je ono što je nedostajalo Trebinju, poruka je zvaničnika. Bolja zdravstvena ustanova i usluga značiće cijeloj Hercegovini.  Šansa se ne smije propustiti zato ćemo uraditi sve što je do nas, kaže trebinjski gradonačelnik.

"Očekujemo početak radova ako sve bude išlo po planu u septembru mjesecu, lokacija je Otok to je naselje Pridvorci", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Nakon sastanka o bolnici, srpski član Predsjedništva je sa gradonačelnikom pričao i o ostalim projektima. Milorad Dodik kaže da se od aerodroma ne odustaje i najavljue izgradnju autoputa od Trebinja do Višegrda.