Predsjednik uprave Infiniti internešenel grupe

Vujić: Glavni cilj je sačuvati radna mjesta, klijenti neće biti ugroženi

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2024. 19:05

Infiniti grupacija više neće postojati, ali radna mjesta će se očuvati. Poručio je to danas predsjednik uprave Infiniti internešenel grupe. Bojan Vujić pojašnjava da se rješenje za problem nastao nakon neargumentovanih američkih sankcija i gašenja bankovnih računa traži u registraciji novih firmi.

Djelatnost i radnike Prointera će tako, pod novom vlasničkom strukturom preuzeti Inviktus tehnolodži. Upravljačku strukturu činiće oni koji su doprinijeli razvoju it biznisa unutar grupacije. Po sličnom modelu će se preregistrovati i Kaldera, ali i ostale firme koje trenutno posluju unutar infiniti grupe.

„Glavni motiv su nam naši zaposleni, i to je najveća vrijednost naše kompanije. Nismo se pomirili sa sankcijama, koje su nam uvedene bez objašnjenja, bez obzira što poslujemo potpuno u skladu sa zakonom, bez obzira što ne postoji ni jedan akt koji upućuje da smo uradili bilo šta što nije u skladu sa zakonima BiH“, rekao je Bojan Vujić, predsjednik uprave "Infinity International Group"

Tužbi protiv banaka koje gase račun firmama pod sankcijama neće biti. I oni, kaže Vujić, suočeni sa prijetnjama izbacivanjem iz SVIFT-a, traže način da održe poslovanje. Neshvatljivo je ipak da ima onih firmi iz Republike Srpske, koje otvoreno podržavaju američke sankcije.

„Ja moram da kažem da sam neprijatno iznenađen, prije par dana je u američkoj ambasadi potpisan neki memorandum o poslovnom integritetu. Meni je bilo važnije to što je na spisku tih koji su potpisali, od nekih 30 firmi ima firmi iz Republike Srpske koje daju doprinos ugrožavanju radnih mjesta i poslovanju kompanija“, istakao je Vujić.

Još nije kontaktirana američka agencija za kontrolu imovine stranaca, čuveni OFAK. Tim će se, kaže Vujić, baviti pravni tim. Traži se i pravni osnov da se nastavi poslovanje sa onim klijentima sa kojima su firme unutar Infiniti grupe već imale potpisane ugovore. Među klijentima ima i javnih institucija, pa bi zbog američkih sankcija mogla da budu ugrožena prava svih građana Srpske. Zato će se, kaže Vujić, uložiti napori da sve već dogovorene usluge budu ispoštovane, dok trajno rješenje ne zaživi.

„Ono što budemo po zakonu mogli da prenesmo u novu kompaniju, to će biti urađeno, sve ono što ne budemo mogli, ostaje da se pokrene novi postupak nabavke bilo čega. Ono što mogu da kažem je da nećemo dozvoliti da bilo ko od naših klijenata bude ugrožen“, rekao je Vujić.

Una Srbija je prije nekoliko dana napustila Infiniti grupu, i promijenila vlasničku strukturu. Traži se rješenje i za ostale medijske kuće iz grupacije, uključujući i našu televiziju, koja se, na udaru američkih sankcija praktično, našla dva puta. Sve će se, kaže Bojan Vujić, i u budućnosti, kao i do sada, raditi transparentno. Prilika je ovo, poručuje, da američka ambasada dokaže svoje tvrdnje da sankcije nisu uperene protiv radnika. Do sada nas u to nisu uvjerili.

Pratite nas i putem Vibera