Senator Republike Srpske

Vulin: Licemjerno je pozivati na pomirenje, a decenijama su kažnjavani samo Srbi

  • Izvor: SRNA
  • 10.07.2024. 16:57

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin poručio je visokom predstavniku ЕU Žozepu Borelju i evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju da ili poštuju sve žrtve ili prestanu da se prave da poštuju bilo čije.

"Da su Borelj i Varhelji samo jednom rekli da je smrt 3.267 ubijenih Srba u Podrinju jedan od najmračnijih trenutaka u istoriji Еvrope, prećutao bih što Srebrenicu zovu genocidom. Da su samo jednom došli na bratunačko groblje i zagledali se u slike poklane srpske djece, prećutao bih što svake godine broj žrtava u Srebrenici raste, a što i mnogi živi obilaze svoje grobove u Srebrenici kao da su tamo ubijeni i sahranjeni", naveo je Vulin u saopštenju.

On je rekao i da bi, da su Borelj i Varhelji samo jednom rekli da je komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić zločinac, lično odgovoran za desetine zaklanih srpskih civila, a posebno za pobijene Srbe na Božić u selu Kravica, prećutao to što licemjerno pozivaju na pomirenje, a potrošili su decenije na kažnjavanje samo Srba.

Vulin: Ako vam je do dejtonske BiH ili se pridružite ili se razdružite

Vulin: Ako vam je do dejtonske BiH ili se pridružite ili se razdružite

Ali, s obzirom na to da nikada nisu pokazali da su crne marame majki iz Bratunca vrijedne saučešća i poštovanja bar koliko i bijele marame majki Srebrenice, i nikada nisu spustili ni cvijet, ni suzu ni na jedan srpski grob, niti obišli ijedno stratište, Vulin je poručio Borelju i Varheljiju da nemaju moralno, a samim tim niti jedno drugo pravo da Srbima zamjeraju bilo šta, niti da srpski narod ocjenjuju ili uče.

"Zato vam neću prećutati ništa i nikada vam neću dopustiti da mislite da nema nikoga ko će vas suočiti sa istinom. Smjenjujte, stavljajte pod sankcije, ali kako uklonite jednog koji govori, na njegovo mesto će doći drugi koji će biti glasniji i hrabriji i borbeniji. Ili poštujte sve žrtve ili prestanite da se pravite da poštujete bilo čije", poručio je Vulin, reagujući na zajedničko saopštenje Borelja i Varheljija da je "genocid u Srebrenici jedan od najmračnijih trenutaka u modernoj evropskoj istoriji". 

Pratite nas i putem Vibera