Sremska Mitrovica

Marica pročitala nalaz ljekara o smrti djeteta: Bebi bila deformisana glava

  • Izvor: Kurir
  • 24.01.2024. 13:16

Majka Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice koja optužuje ljekara Opšte bolnice iz tog grada za akušersko nasilje koje je dovelo da smrti bebe ubrzo nakon rođenja iznela je detalje, kako je rekla, obdukcionog nalaza.

Očajna majka pročitala je dijelove tog dokumenta. Kako je istakla, "u njemu ima svačega", a posebno je navela da je bebi bila deformisana glava zbog velikog napona. Kako ističe, i da je bebica preživjela, pitanje je kakav bi život imala, s obzirom da su oštećenja bila velika.

Navela je da neće odustati dok doktora koji ju je porađao M. M. ne osude i to ne samo zbog njenog djeteta, već i zbog sve buduće djece koje će se roditi.

Porodilja doživjela nasilje na porođaju: Optužila doktora za ubistvo bebe

Porodilja doživjela nasilje na porođaju: Optužila doktora za ubistvo bebe

- Neću odustati dok ga zakon ne bude po pravdi kaznio. Boriću se za sve buduće majke i svu djecu. Moje dijete je bilo zdravo do posljednjeg trenutka. Boriću se da moje dijete dobije pravdu - kaže Marica Mihajlović.

Kaže da snagu da se bori crpi iz toga što je znala da je njeno dijete bilo živo i zdravo i da je čula njeno srce kako kuca.

- On nije uradio ništa, a mogao je da je spasi! Neću mu dozvoliti da vidi svetlost dana. Javio mi se samo načelnik bolnice u Sremskoj Mitrovici da mi kaže za moje briseve, niko drugi mi se nije javio - kaže Marica Mihajlović.

Uhapšen doktor koji je optužen za smrt bebe

Uhapšen doktor koji je optužen za smrt bebe

- Ja svoje dijete ne mogu da vratim, ali ću bar da se borim da dobije pravdu - rekla je Marica.

GRUJIČIĆ: Nije završen obdukcioni nalaz bebe iz Sremske Mitrovice

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da još nije završen obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Smrt bebe tokom porođaja, doktor se prijavio policiji

Smrt bebe tokom porođaja, doktor se prijavio policiji

Ministarka je naglasila da je istražni postupak u toku i da treba sačekati da se utvrdi šta se zaista dogodilo.

Grujičić je objasnila da su podaci koji su se juče pojavili da je smrt bebe navodno nastupila usljed nasilnog porođaja, u stvari informacija iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine u Novom Sadu.

Pratite nas i putem Vibera