ATV

Supruga Novaka Đoković

Muka je natjerala: Jelena Đoković otkrila kako je postala veganka

 • Izvor: Kurir
 • 21.09.2023. 22:26

Jelena Đoković (37), supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka (36), vodi zdrav život. Godinama se pridržava strogih pravila prehrane, ne jede meso, a izbacila je potpuno i šećer i mlijeko.

Ona je sada otkrila kako je postala veganka.

"Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca za jesti u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke", otkrila je Jelena za "Kurir".

Otkrila je da je veliki ljubitelj mesa, ali osjeća se dobro u vlastitoj koži i ne namjerava ga ponovno početi konzumirati, barem ne za sada.


Otvara se pandorina kutija Obavještajno bezbjednosne agencije

Otvara se pandorina kutija Obavještajno bezbjednosne agencije

"Moja prehrana je 70 posto sirova hrana, a 30 posto kuvana. Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, rižu… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi prehrane se tek malo razlikuju", poručila je.

Podsjetimo, Jelena posvećuje puno vremena vježbanju i njegovanju dobrog izgleda, a ranije je otkrila šta joj najviše pomaže u tome.

"U određenim fazama u životu bilo mi je važnije da hranim svoj mozak znanjem, prije nego tijelo energijom. Jela sam pice, tjestenine, hamburgere i sendviče, kao i slatkiše. Bez salate, ali s puno voća. Sjećam se da sam mislila da su salate za ljude koji žele da smršave, a s obzirom na to da sam bila mršava, uvijek sam smatrala da mi je potrebna 'teža' hrana da bih se snabdijela energijom. Smiješno je to što sam hranu dijelila u dviije grupe: onu koja stvara celulit i onu koja ne stvara celulit", rekla je.

Dodala je da je dobra stvar to što nikada nije imala mnoga poroka.


Drama u BiH: Autobus planuo, putnici bježali

Drama u BiH: Autobus planuo, putnici bježali

Kavu, koja je omiljeno piće mnogih, uopšte ne konzumira.

"Kavu sam probala kad sam bila mlađa, ali mi se nije dopala. Ustvari, povraćala sam cijelu noć nakon što sam je probala. Isto je bilo i sa cigaretom. Kad sam probala alkohol, povraćala sam tri dana i izgubila četiri kilograma zbog toga", otkrila je.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Serija: Istine i laži (R) (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.