Poznata voditeljka

Na RTS-u burno zbog Dragane Kosjerine: Uprava raspravljala o njenoj svadbi

  • Izvor: Nova.rs
  • 10.07.2024. 16:18

Upravni odbor RTS-a je, između ostalog, raspravljao o emisiji "Jedan dobar dan" Dragane Kosjerine. Naime, sporan je dio u kojem je prikazana njena svadba.

Na Upravnom odboru RTS-a, gde Kosjerina radi, postavljeno je pitanje zašto se snimak sa vjenčanja našao u jednoj od emisija i na sajtu te televizije, uz ocenu da je takvom sadržaju mjesto u „žutoj štampi“, a ne na Javnom servisu.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora Branislav Klanšček, zamjenik predsjednika Miroslav M. Nikolić, Branko Radun, Filip Rodić, Predrag Azdejković, Nenad Janković i Milivoje Pavlović, prenosi Nova.rs. U zapisniku je navedeno sljedeće:

"Na kraju izvještaja, predsjednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je rekao da ga je obavijestio predsjednik Programskog savjeta da je na sjednici savjeta pod tačkom 'Razno' bilo riječi, a da se i on saglasio i da smatra da je prikazivanje svadbe Dragane Kosjerine u okviru emisije 'Jedan dobar dan', kao i objavljivanje svadbe, slika na sajtu RTS-a, hvatanje bidermajera itd. za žutu štampu, da nije za RTS. Da smatra da je to zloupotreba javnog prostora i da to svakako nije javni interes građana. Rekao je da je tim povodom razgovarao s glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa, koji mu je rekao da on to nije dozvolio."

Novinari spomenutog portala su zatražili komentar Kosjerine, no ona se nije oglasila. Klanšček je na pitanje da li je Upravni odbor preduzeo neke mjere na osnovu svega što je iznijeto na sjednici RTS-a rekao:

"Ja sam svoj stav iznio u samom zapisniku, kao i to da je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Nenad Stefanović bio protiv teksta koji se našao na portalu RTS i da je tražio da se isti ukloni, ali iz kojih razloga do toga nije došlo - nije poznato. Mislim da je to pravo pitanje za Sandru Perović, glavnu i odgovornu urednicu Zabavnog programa kada govorimo o 'Jednom dobrom danu'. O ovome je bilo riječi i na Programskom savjetu", rekao je Klanšček za Nova.rs.

Za ovaj portal se danas oglasio član Upravnog odbora Predrag Azdejković koji je rekao da Upravni odbor ne može ništa da uradi ovim povodom jer to nije u nadležnosti UO. 

„Na sjednici se o tome raspravljalo samo zato što je Programski savjet reagovao. UO nema pravo da se miješa u uređivačku politiku. Jedini ko može da kažnjava urednike zbog grešaka jeste direktor čiji je to tim, ako on to smatra za potrebnim. Takođe Еtički odbor RTS može da reaguje ako neko podnese prijavu zbog kršenja Еtičkog kodeksa RTS. Dragana Kosjerina je zvijezda i ako RTS objavljuje vijesti o svadbama drugih zvijezda onda ne vidim nikakav problem. Ja samo mogu Dragani da čestitam i poželim puno sreće u braku“, kaže Azdejković.

Kosjerina se za Bojana Perduva udala 8. juna u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, što je privuklo pažnju medija. Zajedno su od 2018. godine.


Pratite nas i putem Vibera