Dijana Bećirović

Prva jugoslovenska starleta napunila 60, a izgleda bolje nego prije 40 godina

 • 27.10.2022. 09:20

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, bila je Mis Jugoslavije, radila je kao novinarka, uvijek je bila u društvu najmoćnjih ljudi svijeta, živjela je u Italiji, a potom u Americi.

Dijana Bećirović (60) napravila je zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar, obavila je intervjue sa brojnim slavnim ličnostima, navodno je bila u vezi sa Al Paćinom i Goranom Bregovićem.

Bila je model slavnih brendova kao što su Versace i La Perla. Svojevremeno se razgolitila za časopis Start, kao i za čuveni Playboy. Za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

Dijana je gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila u Sarajevu, a kada se preselila za Italiju, put ka uspjehu joj je bio otvoren.

U Rimu završava fakultet novinarstva i kreće u svoju novu životnu avanturu. Na njena pitanja odgovarali su između ostalih Frančesko Kosiga, bivši predsjednik Italije, Virna Lizi, Lučano Pavaroti, papa Benedikt XVI. Posljednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj.

Ubrzo joj Italija postaje mala, pa se seli u Los Anđeles, gdje ulazi u društvo holivudskih glumaca i najpoznatijih muzičara. Tada počinje da se zanima za film, pa završava American Film Institute i kao producentkinja radi na nekim od holivudskih filmova.

Dijana je bila u vezi sa brojnim slavnim ličnostima, kako sa domaće tako i sa strane scene, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino i Goran Bregović.

“Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvijek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osjećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego“, rekla je jednom prilikom Dijana za Avaz.ba.

Njen život je bio prava bajka, iako ne uvijek posut s ružama, ali uvijek dovoljno glamurozan i intrigantan, piše portal Zadovoljna.rs.


Tagovi:
 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.