Popularni pjevač

Traže se turistički vodiči za ture po rodnom selu Harija Stajlsa

 • Izvor: RTS
 • 02.04.2024. 21:55

Еngleski turistički vodiči koji su bez posla ili nisu zadovoljni uslovima na postojećim radnim mjestima imaju priliku da dobiju interesantnu poziciju. Međutim, pred njima je veoma specifičan zahtjev: stručno poznavanje pjevača Harija Stajlsa.

Selo u Češiru u Еngleskoj preplavljeno je mladim posjetiocima koji dolaze da vide rodno mjesto muzičke zvijezde Harija Stajlsa. Kako bi hiljadama turista pružili bolje iskustvo, nadležni su organizovali audiciju za turističke vodiče.

Više od 5.000 obožavalaca - poznatih kao Harries - posjetilo je Holms Čapel u posljednjih godinu dana. Ovo pop hodočašće u pjevačev rodni grad za mnoge je avantura o kojoj sanjaju mjesecima.

Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH

Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH

Za neke se govorilo da "rizikuju život i udove“ da bi posjetili mesto Stajlsovog prvog poljupca - željeznički vijadukt u blizini ozloglašeno prometnog glavnog puta, što je navelo mještane da prošle godine objave mapu za lakše snalaženje pri samostalnom obilasku mjesta.

Sada su meštani odlučili da odu korak dalje. Organizacija "The Holmes Chapel Partnership", objavila je da pokreće sopstvene zvanične ture i da traži pjevačeve superfanove koji će biti vodiči.

Očekuje se da će interesovanje za poziciju biti toliko da je selo spremno da čitav jedan dan prima zainteresovane na audiciji koja će biti održana kasnije ovog mjeseca.

Ovo neće biti klasičan razgovor za posao, već će vjerovatno više ličiti na audiciju u stilu onih koje se održavaju za šou-programe poput Iks faktora u kojem se Stajls proslavio.

Kako navode u organizaciji "The Holmes Chapel Partnership", žele da zaposle obožavaoce starije od 16 godina, ali se mogu prijaviti i stariji pojedinci.

Priliv poštovalaca Harija Stajlsa iz cijelog svijeta doveo je do poslovnog buma u Holms Čepelu, a povećan obim posla bilježi i pekara u kojoj je pjevač radio pola radnog vremena prije nego što je stekao slavu kao član grupe "One Direction". U pekari se i dalje nalazi plakat sa njihovim najpoznatijim radnikom u prirodnoj veličini koji drži bijelu veknu - koja je, kao što je i očekivano, postala najprodavaniji proizvod.

Vođeni obilazak Harijevog rodnog sela obuhvatiće njegove bivše škole, vikendicu sa terasom u kojoj je odrastao i obližnji kineski restoran u koji je nekada vodio Tejlor Svift.

Najveće interesovanje vlada za vijaduktom Tvemlou, inače neupadljiv željeznički most, gdje se Stajls navodno prvi put poljubio sa nekim.

Objekat poznat među obožavaocima kao "Harijev zid“ takođe je mjesto gdje je Stajls napisao svoje ime tokom biografskog filma objavljenog 2013. godine. Od tada su obožavaoci iz dalekih krajeva poput Australije, SAD i Meksika putovali na obično blatnjavo polje u južnom Češiru da bi napisali svoje ime pored imena svog idola.

Nadležni su prošle godine upozoravali više puta da se posjetioci izlažu ogromnom riziku prelazeći prometni glavni put da bi došli do Harijevog zida nakon što su objavili mapu za neustrašive posjetioce sa bezbjednijom rutom.

Očekuje se da vođeni obilasci počnu u junu i traju do septembra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

  ''Еmisija: Na ivici terena (R)

 • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

  ''Еmisija: Agrar (R)

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.