ЕURO

Rade Bogdanović o penalu za Еnglesku:' 'Ovo je sramota šta UЕFA i sudije rade...''

  • 10.07.2024. 22:28

Bivši fudbaler, a sada stručni konstultant RTS-a, Rade Bogdanović, isprozivao je arbitre na čelu sa Feliksom Cvajerom, koji je glavni arbitar polufinalnog meča Еngleska - Holandija.

Cvajer je svirao penal nakon kontakta koji su u kaznenom prostoru imali Hari Kejn i Denzel Damfriz, gdje je odbrambeni igrač Holandije udario u nogu kapitena Еngleske, nakon što je on prvo uputio udarac ka golu.

Cvajer nije odmah svirao penal, ali je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda situaciju. Nakon gledanja, odlučio je da pokaže na bijelu tačku, a sa penala je Kejn bio precizan i izjednačio je na 1:1.

Rade Bogdanović: Francuzi su nevaspitani kompleksaši, vidjeli ste kakvi su došli!

Rade Bogdanović: Francuzi su nevaspitani kompleksaši, vidjeli ste kakvi su došli!

Bogdanović smatra da sudija nije smio da svira ovakav penal.

- Što se tiče penala, sramota je za UЕFA da nam prezentuje ovakve sudije, prosto nije korektno. Ja kao centarfor mogu da kažem, došao sam do lopte, mogao sam da šutnem, nije igrač uticao kako ću da šutnem. Da je bilo kontakta poslije mog šuta, lopta je već bila iznad prečke kad je bio sam kontakt, i to je bila savijena desna noga odbrambenog igrača Holandija i taj kontakt je bio minoran i mizeran, po mom mišljenju nije bio uslov za penal. Mislim da je ovo suđenje jako, jako loše - rekao je Bogdanović, a prenosi Telegraf.

Pogledajte i kako je sve to izgledalo:

Pratite nas i putem Vibera