Propušta i Еvropsko prvenstvo

Jeziva povreda Gavija, završio sezonu!

  • Izvor: RT Balkan
  • 20.11.2023. 13:56

Fudbalska reprezentacija Španije još ranije se plasirala na Еvropsko prvenstvo 2024. godine, a u nedjelju uveče je u posljednjem kvalifikacionom meču savladala Gruziju 3:1.

Ipak, taj trijumf biće slaba utjeha "crvenoj furiji", pošto je na ovom susretu tešku povredu koljena doživio igrač Barselone Gavi.

Ovaj 19-godišnji fudbaler napustio je u suzama meč protiv Gruzije nakon što je doživio povredu ligamenata zbog koje će prema prvim procjenama pauzirati najmanje sedam mjeseci.

Fabricio Romano piše da bi ta povreda mogla da ga od terena odvoji i do devet mjeseci, pa je već sada jasno da je za njega ne samo završena ova klupska sezona, već i da će propustiti nastup na Еvropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Gavi će se tako na teren vratiti tek u toku priprema za sezonu 2024/25, a činjenica je da je odigrao najviše utakmica u najjačim ligama Еvrope od svih mladih fudbalera.

Od početka sezone 2021/22, Gavi je odigrao čak 82 meča i skupio nevjerovatnih 27 nastupa za Španiju, što je fascinantno za igrača koji je u avgustu napunio tek 19 godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: