Komisija se oglasila

Odlične vijesti za Srbiju: UEFA prihvatila žalbu FSS i smanjila kaznu

  • Izvor: Agencije
  • 08.06.2023. 15:25

Komisija za žalbe UEFA usvojila je žalbu Fudbalskog saveza Srbije poslije izrečenih kaznenih mjera zbog dešavanja na meču Crna Gora – Srbija u Podgorici.

UEFA je smanjila kaznu sa dvije na jednu utakmicu bez prisustva publike, odnosno osoba starijih od 14 godina.

To znači da će Tadić i drugovi imati podršku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Mađarske, 7. septembra, kao u 1. kolu protiv Litvanije, kada je blizu 20.000 mališana napravilo fantastičnu atmosferu, a 17. oktobra, kada u goste dolazi Crna Gora, Fudbalski savez očekuje pun stadion i maksimalnu podršku nacionalnom timu na putu do Njemačke 2024. godine, navodi Sportal.

Jasno je, poslije svega, da je ovo smanjenje kazne velika pobeda FS Srbije, koji ima sve bolju poziciju u UEFA. Podsjetimo, nedavno je predsjednik FSS Dragan Džajić zajedno sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem bio u posjeti evropskoj kući fudbala, gdje su upoznali prvog čovjeka UEFA Aleksandra Čeferina sa strateškim ciljevima FSS u naredne četiri godine.

Podsjetimo, Srbija naredni meč u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope igra 20. juna u Razgradu protiv Bugarske. Prethodno će izabranici selektora Dragana Stojkovića, 16. juna, imati provjeru u Beču gdje će im rival biti selekcija Jordana.


Pratite nas i putem Vibera