Završena humanitarna akcija:

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković ponudio najviše novca za dresove fudbalera

  • 20.06.2023. 13:14

Bolest ne pita ni za ime, ni za prezime, a svjesni su toga svi ljudi u Bosni i Hercegovini, posebno sportisti, koji su okupljeni oko Fonda "Sportisti za život", kojeg su, zajedno sa Pomozi.ba osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović.

Od juče, dio velike sportske porodice je i predsjednik Fudbalskog Saveza BiH Vico Zeljković, koji je na zatvorenoj aukciji ponudio najveći iznos za dresove najboljih igrača Premijer lige BiH, izabranih u manifestaciji "Kristalnih 11", koju je organizovao Sindikat profesionalnih fudbalera BiH.

Predsjednik FS BiH tako je podržao fond za liječenje građana BiH u iznosu od 5.500 KM, otkupivši potpisane dresove Osmana Hadžikića, Nermina Haskića (Velež), Elvira Durakovića (Igman/Sarajevo), Slobodana Jakovljevića, Hrvoja Barišića, Josipa Barišića, Nemanje Bilbije (Zrinjski), Nikole Ninkovića (Borac), Semira Štilića (Željezničar), Dala Varešanovića (Sarajevo) i Mirsada Ramića (Igman).

Spomenute igrače su izabrali svi premijerligaški igrači iz BiH, a dvojica od nabrojanih su dobili im pozive u A reprezentaciju BiH, gdje su se lično zahvalili predsjedniku bh. kuće fudbala, na velikodušnom gestu.

Ranije, tokom ove godine, FS BiH i Udruženje Pomozi.ba potpisali su Memorandum o saradnji, koji podrazumijeva zajedničko djelovanje u humanitarnim projektima, a predsjednik saveza Vico Zeljković otišao je i korak dalje, te je vlastitim sredstvima odlučio pomoći liječenje građana BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: