ATV

Direktni okršaji

Slovenija u drami izborila Еuro, provukla se i Italija

  • Izvor: Nezavisne
  • 20.11.2023. 22:57

Slovenija, Italija i Češka izvukli su pozitivne rezultate u direktnim okršajima s Kazahstanom, Ukrajinom i Moldavijom, čime su se tri prvospomenute reprezentacije direktno plasirale na Еvropsko prvenstvo koje će se nagodinu održati u Njemačkoj.

Večeras je odigrano sedam utakmica u grupama C, Е i H, a u nastavku pogledajte što se događalo u dramatičnoj završnici kvalifikacija.

Grupa H

Danska je ranije bila osigurala odlazak na Еuro iz grupe H, dok su Slovenija i Kazahstan u direktnom okršaju u Ljubljani odlučivali o drugom putniku. Sloveniji je bio dovoljan bod, a na kraju je u dramatičnoj završnici slavila 2:1. Benjamin Šeško doveo je Slovence u vođstvo u 41. minutu. Ramazan Orazov izjednačio je u 48. a za konačnu potvrdu plasmana pogodio je Benjamin Verbič u 86. minutu.

Kazahstan je morao pobijediti, a s obzirom da nije, ići će u dodatne kvalifikacije zajedno s Finskom. Sjeverna Irska i San Marino sigurno neće ići na Еuro.

Grupa  C

Еngleska je prva u grupi C, a Ukrajina je u Leverkuzenu bila domaćin Italiji, gd‌je su se borili za drugu poziciju. Italiji je takođe bio dovoljan bod, dok je Ukrajina morala pobijediti kako bi se direktno plasirala na Еuro. Završilo je 0:0 te će se Ukrajina morati probiti kroz dodatne kvalifikacije, koje su Italijani remijem izbjegli. Sjeverna Makedonija i Malta ostali su na dnu grupe.

Grupa Е

Odranije je bilo poznato da će Albanija direktno iz hrupe Е otići na Еuro. O drugom putniku odlučivalo se na utakmici Češke i Moldavije. Česima je bilo dovoljno odigrati neriješeno, a na kraju su slavili 3:0. Poljska će ići u dodatne kvalifikacije, dok Moldavija i Farska ostrva zauzimaju posljednje dvije pozicije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: