ATV

Trio na odlasku sa Predgrađa

Stižu ponude na adresu FK Željezničar Sport tim

 • Izvor: ATV
 • 04.12.2023. 16:42

Na insistiranje direktora Radomira Popovića, tokom ljeta Luka Malić, Adonis Bilal i David Čolić, ponovo su obukli dres matičnog kluba, a njihov povratak na Predgrađe pokazao se kao pun pogodak. Željezničar Sport tim igrao je na krilima ove trojke pa je banjalučki klub prvi dio sezone očekivano završio u gornjem dijelu tabele. Bilal je postigao osam pogodaka i najbolji strijelac ekipe, a Malić je postigao četiri, od kojih su neki za televizijske špice.

Čolić se jednom upisao u strijelce, a zajedno sa Malićem, ove polusezone promijenio je nekoliko pozicija. Pored standardnog dejstvovanja uz aut liniju, i jedan i drugi su dio mečeva proveli u veznom redu, dok se Bilal pronašao kao najistureniji igrač u navali Želje.

- Imamo ponude za tri navedena igrača. Ne žurimo nigdje, prvi dio sezone je tek završen. Lično sam insistirao tokom ljeta da se vrate kod nas. Njima je bio potreban prostor za igru kako bi se vratili na nivo svojih najboljih igara, a nama je nedostajalo iskustvo i kvalitet koji su donijeli, tako da smo svi zadovoljni. Mislim da im je koristio boravak u klubu, te da je sve urađeno na obostrano zadovoljstvo. Ponovo se pokazalo da su naši igrači svima interesantni, a svi u klubu smo posebno vezani za fudbalere koji su kod nas ponikli, stasali i zaigrali za prvi tim - rekao je Popović.

Željo dijeli šesto mjesto sa gradskim rivalom BSK-om i Leotarom. Popović smatra da je klub mogao da ima koji bod više na svom kontu što bi ga sigurno pomjerilo i nekoliko pozicija prema vrhu.

- Urađeno tokom jeseni je korektno, ništa pretjerano specijalno s ozbirom na kvalitet igrača koji imamo, ali nismo nezadovoljni. Mogli smo bolje na nekim utakmicama. Vjerujem da svi znaju našu filozofiju. Cilj nam je da sve godine promovišemo nove mlade igrače. Razmišljamo dugoročno i unaprijed, a ne od danas do sutra. Mislim na generacije koje dolaze pa ih tako pripremamo za seniorski fudbal - istakao je Popović.

Direktor Željezničar Sport tima najavljuje nove projekte. Klub će pokušati da u narednom periodu unaprijedi infrastrukturu.

- U planu je postavljanje nove travnate podloge na našem stadionu, ali i širenje kapaciteta. Pored postojećeg balona za trening, želimo da napravimo još jedan teren sa vještačkom travom koji bi nam bio od velikog značaja. Mogli bi da povećamo trenažne kapacitet, dodatno omasovimo školu fudbala koja je naša baza. Na proljeće bi trebali da započnemo radove - poručio je Popović.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Agrar (R)

  Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Autošop magazin (R)

  Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

 • 13:25 Еnergo klub (R)

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.