ATV

Bilal na koti sedam

Uspješna jesen za fudbalera Željezničar Sport tima

  • Izvor: ATV
  • 20.11.2023. 13:36

Među najzaslužnijim igračima ove sezone za dobar rezultate Željezničar Sport tima je Adonis Bilal koji je u timu Branislava Krunića postigao sedam golova.

Posljednji pogodak postigao je protiv Rudara u derbiju 16. kola Prve lige Republike Srpske. Bilal je iz slobodnog udarca izjednačio na 1:1, a kasnije će se ispostaviti da je to bio i konačan rezultat. 

Krunić ga je ove jeseni promovisao u najisturenijeg igrača Željezničara, a Bilal je pokazao da se odlično snalazi i u novoj ulozi. Golovi mu nisu strani pa i kada je igrao mnogo defanzivnije, znao je da zatrese mrežu rivala. Posebno ubitačan je iz prekida u šta su se uvjerili gosti iz Prijedora. Željo je na četvrtom mjestu sa 26 bodova, a upravo je trio Bilal, Čović i Malić osovina Banjalučana.

- Znali smo prije početka sezone da imamo kvalitet da budemo u gornjem dijelu tabele. Utakmice sa rivalima koji se bore za titulu su nam to i potvrdile. Posebno dobro igramo na našem stadionu. Ovo je golgeterski najefikasnija polusezona u mojoj karijeri. Pogoci su došli sa novom ulogom i pozicijom. Ostalo je još jedno kolo, idemo u goste Slaviji i želimo da na najbolji način završimo jesenji dio takmičenja - rekao je Bilal.

Prvi na tabeli je Radnik sa 38 bodova, tri manje imaju Laktaši, a zatim slijede Rudar i Željezničar Sport tim.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: