Godišnja lista

Šta Srbi najviše guglaju?

 • Izvor: B92
 • 07.12.2022. 12:25

Google je objavio svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a najnovija se odnosi na 2022. godinu.

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta.

O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Na listi najpretraživanijih pojmova na Googleu u Srbiji, tokom 2022. godine, nalaze se:


1. Novak Đoković

2. Ukrajina

3. Izbori 2022

4. Svjetsko prvenstvo 2022

5. Konstrakta

6. Eurobasket 2022

7. Matej Periš

8. Toma Zdravković

9. Ksenija Vučić

10. Zadruga 5

Listu najviše pretraživanih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje "Zlatni dečko", a potom slijede strani filmovi "Don't look up" i "Through my window".

Kada su u pitanju TV serije, najviše interesovanja na Google pretraživaču izazvala je domaća serija "U klinču", kao i strane serije "Stranger Things" i "Euphoria".

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković, a potom slijedi ruski teniser Danil Medvedev.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Tagovi:
 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.