Prvi trening nakon zimske pauze

Krupa počela sa pripremama: Cilj opstanak u Premijer ligi BIH

  • 10.01.2019. 19:44

Fudbaleri Krupe odradili su danas prvi trening nakon zimske pauze. Treneru Petru Kurćubiću odazvala su se 32 fudbalera. Klub su napustili Marić, Crnov, Handžić i Golubović dok su u Krupu stigli Nikola Mandić, Krešimir Jelić i Eman Blažević. 

Prvom timu priključeno je i pet juniora i jedan kadet, koji će pokušati da se nametnu šefu stručnog štaba. Klub pregovara sa još nekoliko igrača, ali o imenima je kažu, još rano govoriti. I stručni štab dobio je pojačanja u vidu dosadašnjeg trenera juniora Nenada Studena, dok će sa golmanima da trenira Siniša Mrkobrada. 

“Ovo je uglavnom 90 odsto igračkog kadra koji je bio jesenas sa nama. Tu su trenutno tri nova igrača. Sigurno da sam sa jedne strane zadovoljan jer je tu dosta igrača koji su bili sa nama. Pred novajlijama je period dokazivanja da vidimo da li su oni prava pojačanja za nas. Mi mislimo da jesu. Pokušaćemo još da se dogovirmo sa nekim igračima koji bi nam mnogo značili u borbi za opstanak u Premijer ligi”, rekao je trener Krupe Petar Kurćubić. 

“Uprava me dovela sa ciljem da se izbori opstanak u ligi i ja u to vjerujem. Radom se sve može postići i zaostatak koji nije veliki. Ja vjerujem da možemo opstati u ligi”, kaže novalija Nikola Mandić.

Krupa je prvi dio sezone završila na posljednjem mjestu tabele. Predsjednik kluba Draško Ilić smatra da su nesluženo na toj poziciji, kojoj je kumovalo nekoliko razloga. Od odlaska najboljih pojedinaca za koje nisu našli adekvatnu zamjenu, do utakmica u kojima su sudijskim odlukama oštećeni. Ipak vjeruje da Krupa ima snage da izbori opstanak u Premijer ligi.

“Nadam se da će i pojačanja koja očekujemo da dođu u klub pomoći na tom putu. Volio bih da imamo pomoć lokalne zajednice i FS RS, da ne bude samo da je fudbalskom klubu Krupa u interesu da se bori u Premijer ligi, već da nas u tome podrži i lokalna zajednica i Fudbalski savez kome bi to trebo da bude osnovni cilj i zadatak”, kaže predsjednik Krupe Draško Ilić.  

U Krupi se nadaju da će upravo uz podršku lokalne zajednice i Fudbalskog saveza uspjeti da rekonstruišu stadion i postave reflektore kako bi imali osnovne uslove za igranje Premijer lige.
 
Prvi dio priprema Krupa će odraditi na svom stadionu, a 28. januara sele se u Medulin. Tamo će učestvovati i na Istra Vinter kupu, gdje će odigrati nekoliko kvalitetnih utakmica. Po povratku su planirane još dvije prijateljske utakmice sa Kozarom i generalka protiv Rudara iz Prijedora.

Tagovi: