Ulična trka u Modriči

Pobjednici Lusija Kimani i Srđan Samardžić

  • 01.07.2018. 08:44

Olimpijka BiH Lusija Kimani i prvak BiH na 10 kilometara Srđan Samardžić pobjednici su prve ulične trke u Modriči.

Atletičar iz Brčkog Srđan Samardžić apsolutni je pobjednik trke, na kojoj su učestvovala 204 profesionalna atletičara i rekreativaca iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rusije i Australije. 

Drugo mjesto u konkurenciji atletičara osvojio je Alija Imamović iz Sarajeva, a treće Nevesinjac Uroš Gutić. 

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je Marija Lakić, a treće Jelena Kostić. 

Stazu je do kraja istrčao i sedamdesetpetogodišnji Slavko Vojvodić Žućo iz Osijeka u Hrvatskoj. On je istakao da se atletikom aktivno bavi više od 40 godina, te poručio da će trčati sve dok ga zdravlje služi. 

Glavnoj trci ulicama Modriče prethodile su trke na 100, 200 i 600 metara za djecu predškolskog uzrasta i četiri starosne grupe učenika osnovne škole. 

Start i cilj trke bili su na Trgu Dr Milana Jelića gdje su uručeni pehari, medalje, te novčane nagrade najbolje plasiranim atletičarima. 

Ulične trke organizovao je Atletsko-rekreativni klub Modriča u saradnji sa opštinom i generalnim sponzorom preduzećem "Alfa". 

Predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Modriča Danilo Vasiljević izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika, brojem građana koji su pratili trke, kao i postignutim rezultatima. 

On je napomenuo da je trka uvrštena u program obilježavanja Vidovdana - Dana opštine Modriča, a da je njen cilj promocija ovog sporta. 

Komandir saobraćajne policije u Modriči Bogdan Božić rekao je Srni da su vozila za vrijeme uličnih trka bila preusmjerena u sporedne ulice, te da se saobraćaj odvijao normalno.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program